FOTO Sala Polivalentă, pe ultima sută de metri. Urmează faza de recepţie

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va primi luna aceasta vizita comisiei de recepţie, urmând ca până la mijlocul lunii octombrie procedurile să fie finalizate. După data de 15 octombrie sala va putea intra în pregătitrile de amenajare pentru concertul inaugural din 31 ocotmbrie. Primarul Emil Boc a avut miercuri ultima vizită înainte de inaugurare pentru a se asigura că totul este în grafic.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Practic noi am demarat procedurile de recepţionare a sălii şi prima concluzie pe care o am este că avem de-a a face cu o bijuterie. După cum arată sala ea corespunde standardelor pe care le-am avut la proiectare şi pe care le-am licitat şi cred că pentru mulţi ani această sală va fi cea mai frumoasă din România. Suprafaţa de joc, inclusiv pardoseala demontabilă există, tribunele sunt montate, cubul video este sus, parking-ul de 450 de locuri este disponibil, tribunele retractabile sunt pregătite pentru ca şi spectacolele să aibă loc în Sala Polivalentă. Până la mijlocul lunii octombrie vom finaliza procedurile de recepţie, urmând ca după aceea să pregătim sala pentru concertul lui James Blunt. Aşteptăm, însă, concluziile comisiei de recepţie”, a declarat primarul Emil Boc. Acesta a vizitat Sala Polivalentă în stadiul său final, inclusiv sala de sport pentru antrenament, vestiarele şi parking-ul.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Acum patru ani am început, teoretic, munca pentru această sală şi după 22 de luni în care s-a lucrat propriu-zis am ajuns în această etapă finală. Sala a ieşit bine în contextul în care bugetul a fost foarte limitat, adaptat condiţiilor României de azi. Cu toate acestea, ce vedeţi aici sunt 40.000 de metri pătraţi construiţi. Pentru a clarifica informaţiile eronate din presă care spun că sala a costat 90 de milioane de lei, menţionez că cele trei contracte însumate ajung la 70 de milioane de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 10.000 de lei pe loc, echivalentul a 2000 de euro. Am făcut foarte mari eforturi să o realizăm în buget şi în termenul contractual. Astăzi mai facem mici retuşuri şi urmează testele pentru ca sala să fie perfect funcţională: lumini, căldură, climatizare, centrale termice”, a declarat reprezentantul constructorilor, Sorin Cristea, directorul general si administratorul CON-A.

Potrivit primarului Emil Boc, echipa de management a sălii va comunica datele primelor competiţii sportive care vor fi programate la Sala Polivalentă.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va avea o capacitate de 7.200 de locuri care se poate extinde până la 10.000 de locuri. Lucrările au început în anul 2010, însă au fost oprite la începutul anului 2012 în faza de execuţie a circa 65 la sută din lucrări, printr-o sentinţă a instanţelor. Lucrările au fost executate de asocierea firmelor CON-A cu Nisal şi InterSport.

 Mai jos puteţi urmări o galerie de imagini realizate de Dan Bodea:

 

Postaţi un comentariu