Turn de control SF la Aeroportul Internațional Cluj

Astfel ar urma să arate turnul de control de la Aeroportul Internațional Cluj.
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Aeroportul Internațional Cluj continuă să se dezvolte, de curând fiind aprobat proiectul pentru un complex ce va include, printre altele, un turn de control de 42 de metri.

Conform unui comunicat de presă remis de Administrația Română a Serviciilor de Trafic (ROMATSA), proiectul noului turn de control a fost ales de către o comisie ROMATSA în urma unui concurs la care au participat alte 22 de concepte.

„Turnul de control va fi realizat în mod sigur”, a declarat șeful ROMATSA Cluj, Gelu Sulițeanu, pentru Transilvania Reporter.

Complexul care ar urma să fie construit în cursul acestui an va include un turn de control de 42 de metri și o clădire anexă tehnico-administrativă.

Construcția ar putea începe în primăvara lui 2015

Decizia construirii acestui complex a fost luată în urma unor discuții între managementul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj și ROMATSA. Potrivit arhitectului care a realizat proiectul câștigător, următorul pas este reprezentat de realizarea studiilor de fezabilitate, urmând astfel să se decidă dacă această construcție poate sau nu să fie realizată.

„Proiectul este foarte la început. Se va face un studiu de fezabilitate care, dacă va fi aprobat de beneficiar se va începe proiectul tehnic și se vor stabili detaliile de execuție. Nu știm încă valoarea proiectului pentru că nu există un studiu de fezabilitate. Proiectul va și detaliat, va căpăta consistență, va fi evaluat.  Lucrurile pot evolua”,  declarat pentru Transilvania Reporter arhitectul Sorin Diaconescu.

Arhitectul explică faptul că, în eventualitatea în care totul decurge conform proiectului, construcția propriu-zisă a turnului de 42 de metri ar putea fi începută în primăvara anului 2015.

„Proiectarea ar trebui să se încheie până la sfârșitul anului. Dacă până la începutul lui 2015 totul merge bine, lucrările vor începe primăvara viitoare. Construirea propriu-zisă va dura 15-18 luni, timp în care traficul pe aeroport nu va fi afectat absolut în niciun fel”, a mai spus Sorin Diaconescu.

 

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu