Tetarom 4, al doilea parc industrial ca mărime din Cluj, se finalizează în 20 de luni

Președintele CJ, Horia Uioreanu, și reprezentantul consorțiului ACI, Dorin Așchilean au semnat contractul pentru construirea parcului industrial Tetarom 4 (Foto: Radu Hângănuț)

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul pentru construirea parcului industrial Tetarom 4. Facilitatea, a doua că mărime în județ, va fi realizată de către consorțiul de firme din Cluj-Napoca  ACI  în comuna Feleacul, fondurile pentru realizarea lucrărilor provenind de la bugetul național, bugetul Consiliului Județean și fonduri europene.

36, 3 milioane de lei fără TVA va costa amenajarea parcului industrial Tetarom 4, al doilea ca mărime din județ, după Tetarom 3. Suprafața pe care acesta se întinde va fi de aproximativ 85 de hectare, care vor fi amenajate de firma clujeană ACI. Lucările vor consta în viabilizare și realizarea de terasamente pe respectiva suprafață dar și construirea unei hale pentru comercianți. Potrivit contractului, lucrările trebuie finalizate în termen de 20 de luni, însă, potrivit, reprezentantului ACI, lucrarea poate fi terminată în aproxiamtiv 15 luni.

Finanțarea proiectului este realizată în proporție de 50% de Consiliul Județean Cluj, în timp ce restul banilor provin din bugetul național (9% nerambursabili) și fonduri europene (41%). De asemenea, în cadrul parcului industrial va exista și o parte destinată producției de energie fotovoltaică. Lucările realizate de firma clujeană ACI vor aduce și 65 de noi locuri de muncă, 15 dintre acestea fiind puse la dispoziția locuitorilor din Feleacu sau din localitățile măginașe.

„Sper să terminăm înainte de termen. Noi preluăm infrastructura creată și aducem investitori. Conform noilor proceduri nu avem voie să începem discuții cu finanțatori decât după finalizarea lucrărilor. Știm ce dorim să facem acolo dar deocamdată așteptăm să se finalizeze întreaga infrastrctură. Încet, încet se închide un cerc în jurul municipiului ceea ce este în concordanță cu strategia”, a declarat   Viorel Găvrea, director Tetarom.

„Există interes foarte mare din partea unor companii serioase pentru a se poziționa în această nouă investiție. Mi-aș dori ca acest proiect să fie fără nicio cheltuială în plus pentru că ar fi destul de dificil de suportat având în vedere efortul financiar deja făcut”, a adăugat Ioan Oleleu, vicepreședintele CJ.

 

Postaţi un comentariu