Teologul Radu Preda, noul președinte al IICCMER

crestin-ortodox.ro

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc are începând de astăzi un nou șef, în persoana teologului clujean Radu Preda, care a fost numit în această funcție de către premierul Victor Ponta.

În vârstă de 42 de ani, este în prezent lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, facultate la care a și studiat înainte de a-și face studiile doctorale la Heidelberg, Paris sau Roma. Începând de astăzi, Radu Preda ocupă funcția de președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, insituție care rămăsese fără președinte după ce Andrei Muraru demisionase la începutul lunii martie.

„Este adevărat, sunt de astăzi președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc așa cum este precizat și în Monitorul Oficial”, a confirmat Radu Preda pentru Transilvania Reporter.

1 Comentariu

  1. Rika Venturiano spune:

    Stranie numire, stranie si acceptarea functie de catre un telog deloc zgarcit in scrieri despre teologia strict ortodoxa.
    Sper sa nu inceapa teologul absolvent la Cluj de unde-a ramas in unul dintre articolele domniei sale din Adevarul „Anul 1989 ne-a adus legalizarea avortului si a bisericii greco-catolice”, ecumenism, crestinism si un fin simt stiintific.

Postaţi un comentariu