Emil Boc acuzat că a primit bani pentru finanţarea PDL. Fostul premier neagă

eepurl.com

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi fost lider al PDL, spune că a dat sute de mii de euro lui Emil Boc pentru susţinerea campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu.

„Am dat sute de mii de euro direct sefului meu Emil Boc, am cotizat cu doua milioane de euro pentru campania prezidentiala din 2009 a lui Traian Basescu. (…) Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României. (…) Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrala PDL. Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorge Ştefan. Practic eu trebuia sa particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro. (…) Ştiind că nu dispun de această sumă, Cocoş şi Ştefan, persoane interesate în derularea în continuare a contractului de licenţiere Microsoft, mi-au propus să închei contractul în condiţiile impuse de ei cu firma susţinută de Florică şi în contrapartidă, ei să plătească la partid 2 milioane de euro şi să contribuie la campania prezidenţială cu alte două milioane de euro. Chiar şi în aceste condiţii, din totalul cheltuielilor efectuate de mine pentru campania electorală, pe care le estimez la 5 milioane de euro, am recuperat doar 2, 7 milioane de euro”, a declarant, conform presei, Gabriel Sandu, în faţa procurorilor DNA.

În replica, Emil Boc a declarat pentru Transilvania Reporter că respinge acuzaţiile lui Gabriel Sandu şi că se gândeşte şi la o acţiune în justiţie împotriva acetuia.

“Resping categoric asemenea acuzaţii, dacă au fost făcute, n-am nici un fel de legătură cu cele afirmate de dl Gabriel Sandu. Mai mult decât atât, fac precizarea că am fost acela care cu ocazia primei remanieri guvernamentale, l-am remaniat pe dl ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu. Deci, nu văd cum un prim ministru care primea bani îl remaniază cu ocazia primei remanieri guvernamentale. (…) Dacă aceste lucruri se vor confirma, categoric că mă voi gândi şi la o acţiune judecătorească”, a spus Emil Boc.

Postaţi un comentariu