Război total în PNL Cluj! Lovitură de teatru! Şefia organizaţiei, preluată de Uioreanu

Vicepreşedintele PNL, Horea Uioreanu / Sursa foto: turdalive.ro
eepurl.com

După serii repetate de pumni în plină figură, câştigătorul din PNL Cluj pare să fie Horea Uioreanu. Conducerea centrală a PNL a decis, vineri, ca organizaţia Cluj a liberalilor să aibă altă conducere, în frunte cu Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, care îi ia locul lui Marius Nicoară.

El a declarat că noua conducere are mandat până după alegerile parlamentare de anul viitor: ”Biroul Naţional a hotărât formarea unui birou interimar la Cluj – mi s-a dat mie mandatul – în care am format o echipă din toţi preşedinţii de oraşe şi municipii, la care se adăugă primarii, pentru că ei sunt cei care au avut realizări electorale şi ştiu cel mai bine ce înseamnă viitoarele campanii electorale. L-am cuprins în echipă pe fostul meu contracandidat, Mihai Szeplekan. E o formulă de 17 membri, din care un preşedinte. Ca toţi parlamentarii, dl Nicoară are drept de vot. Evaluarea acestui interimat se va face după europarlamentare”.

Pe 15 septembrie, vicepreşedintele PNL Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, spunea că este dispus să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al PNL Cluj, dacă în acest fel este asigurată unitatea organizaţiei: ”Nu voi mai candida la nici o funcţie politică în viitorul Birou Politic Judeţean dacă se va considera că asta este singura soluţie pentru a menţine unitatea organizaţiei. În fond, sunt vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, preşedintele ales al Consiliului Judeţean Cluj şi aceste demnităţi nu se negociază, se câştigă prin vot, şi am suficiente argumente în favoarea mea. Dar nici nu voi permite ca această organizaţie să ajungă pe mâna unor aventurieri politici, oameni prea mici pentru a îmbrăca haina elegantă a liberalismului”.

Declaraţia sa venea după ce conducerea centrală a PNL a decis amânarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al PNL Cluj, programate pentru 14 septembrie, alegeri pentru care îşi anunţaseră candidaturile Horea Uioreanu şi Mihai Szeplekan.

Pe 11 septembrie, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat că motivul amânării îl reprezintă o serie de nereguli în procesul pregătirii alegerilor: ”E atributul secretarului general, care a amânat desfăşurarea conferinţei teritoriale a PNL Cluj, urmând ca Biroul Politic Naţional să stabilească o dată ulterioară. S-a amânat din cauză că regulamentul de aplicare a statutului prevede obligativitatea organizării adunărilor generale pentru desemnarea delegaţilor în toate oraşele şi municipiile. Se pot amâna mai mult timp alegerile, cu atât mai mult cu cât acest birou care e acum în funcţie are mandat până în iunie 2014”.

El a mai spus atunci că se aşteaptă şi la o serie de demisii: ”Eu consider că Biroul municipal ar trebui să-şi dea demisia de onoare pentru că l-a dezinformat pe Horea Uioreanu asupra raportului de forţe şi Biroul municipal a fost cel care l-a sfătuit pe Horea Uioreanu şi i-a cerut să pună aceste alegeri pentru ziua de joi. Din punctul meu de vedere Horea Uioreanu nu are nici o vină, decât vina de a fi ascultat de cei din Biroul Municipal. Dl Uioreanu a fost dezinformat de două ori de către partenerii din Biroul Municipal, odată legat de raportul de forţe din sală, care era clar favorabil lui Szeplekan, şi apoi faptul că Biroul Municipal, în frunte cu preşedintele Petran, i-au cerut lui Uioreanu să reconvoace adunarea pentru joi”.

Postaţi un comentariu