Protest față de vaccinarea obligatorie

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Peste 50 de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj, la un miting şi un marş de protest față de proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie.

„Încercăm, prin acest protest, să le prezentăm părinţilor unele aspecte ilegale din proiectul de lege a vaccinării obligatorii pentru copii şi adulţi, anume faptul că este încălcat dreptul persoanei de a dispune de ea însăşi, dreptul părinţilor de a decide pentru propriii copii. În prospectul fiecărui vaccin sunt trecute nişte reacţii adverse, care nu sunt cunoscute şi nu sunt prezentate suficient părinţilor şi publicului larg. Trebuie ca părintele să decidă informat în privinţa copiilor săi”, a declarat unul dintre participanţii la protest, Cristina Ganea.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi apoi au pornit într-un marş prin zona centrală a oraşului.

Ei au purtat pancarte cu mesajele „Vaccinarea obligatorie, ilegală, abuzivă, neconstituţională”, „Refuz vaccinarea obligatorie”, „Copiii noştri nu sunt cobaii voştri”.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii în urma apelurilor lansate pe reţelele de socializare.

“Sperăm că la protest vor fi minim 200 persoane, protestăm împotriva abuzului numit Proiectul vaccinurilor obligatorii pentru copii şi adulti. Poate participa oricine este pro sau contra vaccinurilor, dar antiobligativitate. Niciun act medical nu poate fi şi nu are voie să devină vreodată obligatoriu”, se arată în apelul respectiv.

Protestul a fost autorizat de primărie.

Postaţi un comentariu