Prognoza meteo/ Luni- zi de grătare, marți- zi de umbrele

Minivacanța de Paște a adus vreme bună în Transilvania, Clujul beneficiind de vreme frumoasă, numai bună de iești la iarbă verde și de încins grătare. În ultimele zile libere sărbătorite de sărbătorile pascale vremea va fi frumoasă însă șansele de precipitații vor crește de la o zi la alta.

Luni, în a doua zi de Paște vremea continuă să fie frumoasă. Temperaturile maxime în județ vor urca pâna la 21 de grade Celsius iar noaptea de luni spre marți va fi una cu șanse mici de precipitații, cer senin și temperaturi care se vor încadra în intervalul 7-10 grade Celsius.

Ziua de marți ar putea aduce averse de ploaie în cursul după-amiezii iar cerul va fi parțial înnorat întreaga zi. Temperaturile maxime vor ajunge la doar 18 grade Celsius iar în cursul nopții norii vor rămâne „la post”, însă fără șanse mari de precipitații.

Vremea în țară

În noaptea de luni înnorările se vor accentua în jumătatea de sud-vest a teritoriului, iar în Banat şi în Oltenia pe arii extinse vor fi averse însoţite de descărcari electrice, cumulându-se local cantităţi de apă de 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor încadra în general între 4 şi 12 grade.

Marţi, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în cea mai mare parte a ţării, cu maxime termice între 16 şi 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, când vor fi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, local în nord-vestul ţării, în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în rest. Izolat vor fi posibile cantităţi de apă de peste 10…15 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 3 şi 13 grade.

Postaţi un comentariu