Peste 5.500 de locuri de cazare în căminele proprii ale UBB

Universitatea Babeş-Bolyai asigură 5.516 de locuri de cazare în cele 16 cămine proprii, din care 5.216 de locuri pentru studenți și 300 pentru doctoranzi. Cele mai multe dintre aceste cămine, 13 la număr, sunt situate în complexul de pe strada Hașdeu. Două camine sunt pe strada Teodor Mihali și un cămin pe strada Pandurilor.

În cele 16 cămine ale Universității accesul la internet este gratuit, există televizoare în holurile căminelor, sunt amenajate spălătorii pentru studenți (în Caminele 14, 16, Sport XXI și Economica) și sunt amenajate o sală de tenis de masă și  o sală de forță în Caminul 16.

„Pentru a obține un loc în cămin studenții trebuie să depună o cerere la facultate, iar cei care solicită un loc pe caz medical sau social trebuie să atașeze cererii un dosar cu actele prevăzute în Regulamentul cadru de cazare”, se arată într-un comunicat de presă emis de UBB.

Criteriul principal al repartizării locurilor de cazare studenţilor este cel al performanţei în activitatea academică studenţească, definit de media anului anterior. Studenţii de anul I vor fi cazaţi pe baza mediei de la concursul de admitere. 

În respectivul comunicat se mai arată că taxele de cazare au rămas neschimbate pentru anul universitar 2013-2014. Astfel,  cea mai scumpă taxă este de 350 de lei, la Universitas Student House 2, din Complexul Parc Sportiv „Iuliu Haţieganu”. În celălalte cămine din Hașdeu, Economica sau din Complexul Parc Sportiv „Iuliu Haţieganu” tarifele de cazare sunt cuprinse între 60 de lei şi 250 de lei.

Pentru anul universitar 2013-2014 cazarea studenților se va face astfel: 27 septembrie anul I, 28 septembrie anul II și III, 29 septembrie anul IV, master și doctorat.

Postaţi un comentariu