Oficiul de Cadastru se confruntă cu o acută lipsă de personal. Conducerea a cerut ajutorul prefectului

Reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Cluj s-au întâlnit cu prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan pentru a discuta despre dificultăţile cu care se confruntă în derularea activității.

S-a luat în discuţe o problemă acută cu care se confruntă instituţia, şi anume numărul insuficient de personal necesar desfăşurării optime a activităţii, acesta reducându-se la nivelul întregului oficiu cu 16% în anul 2010 şi apoi 4% în anul 2012, în condiţiile creşterii constante a volumului de activitate.

De asemenea, s-a analizat posibilitatea rezolvării problemei noului sediu O.C.P.I. Cluj, început în 2006, la care sunt sistate lucrările de o lungă perioadă de timp, din cauza unor diferende cu constructorul, legate de finanţarea diverselor faze de execuţie.

Prefectul Gheorghe Vuşcan a promis reluarea demersurilor la nivelul A.N.C.P.I Bucureşti pentru deblocarea situaţiei şi găsirea unei soluţii legate de finanţare şi finalizare a construcţiei, având în vedere şi faptul că instituţia are o importanţă deosebită în activitatea socio-economică a judeţului, dar şi indicatori de performanţă care o situează pe primele locuri la nivel naţional, noul sediul fiind absolut necesar fluidizării, siguranţei şi eficientizării serviciilor oferite cetăţenilor.

 

Postaţi un comentariu