Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie în prima zi de şcoală: fondul şcolii este fraudă si evaziune fiscală

Remus Pricopie
eepurl.com

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat luni, la deschiderea anului şcolar că este fraudă şi evaziune fiscală atunci când profesorii sau directorii de şcoli adună bani de la părinţi pentru fondul şcolii, relateaza Agerpres.

Este inadmisibil aşa ceva. Cadrele didactice trebuie să respecte legea. Este fraudă când un cadru didactic încearcă să impună anumite auxiliare, ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală. Este inadmisibil atunci când se solicită bani la şcoală, aşa-zisul fond al şcolii. De fapt, aceia nu sunt bani fiscalizaţi, nu există chitante, nu există transparenţa în utilizarea acestor bani, iar fondul clasei trebuie să fie un instrument care ţine de opţiunea fiecărui parinte. Eu, ca părinte, pot sa iau decizia că pot sa contribui cu ceva, dar şcoala nu ma poate obliga„, a spus Pricopie la Ploiesti, la deschiderea anului scolar de la Colegiul National ‘Mihai Viteazul’.
Acesta a precizat că a şi demis un director după ce i-au fost semnalate astfel de nereguli: „Am eliberat din funcţie un director de şcoală, undeva în nordul ţării, pentru că am primit pe facebook din partea comitetului de parinţi mesaje care m-au nemulţumit. Am verificat situaţia, era corectă, acea doamna nu mai este director„, a explicat acesta. 

In altă ordine de idei, ministrul Educaţiei a precizat că nu este mulţumit de faptul că 24% din şcoli nu au primit avize sanitare pentru că nu sunt racordate la sistemul de canalizare sau apă curentă.

Postaţi un comentariu