Manifestaţiile „de duminică” anti-RMGC au dat peste cap traficul. Cum fentează protestatarii legea?

Manifestaţiile spontane organizate în fiecare duminică de cei care se opun proiectului minier de la Roşia Montană dau bătăi de cap şoferilor.

După ce în urmă cu două săptămâni manifestanţii au blocat Piaţa Lucian Blaga aşezându-se pe carosabil, duminica aceasta pe strada Iuliu Maniu s-a format o coloană de maşini care s-a întins de la un capăt până la altul al străzii din cauza marşului pe care miile de manifestanţi l-au făcut pe Bulevardul Eroilor către Piaţa Avram Iancu.

Şoferii au stat bară la bară cu nervii întinşi la maxim pentru a putea traversa prin centrul oraşului. Traficul rutier a fost cu atât mai bulversat cu cât mulţimea de protestatari s-a îndreptat apoi către cartierul Mărăşti. Poliţia a închis complet strada Dorobanţilor timp de peste o oră până când manifestanţii au ajuns în sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti.

Blocarea traficului rămâne însă fără urmări pentru că autorităţile spun că nu iau nici un fel de măsuri pentru că aceste manifestări sunt spontane. Reprezentanţii Poliţiei clujene susţin că este de competenţa jandarmilor să acţioneze în aceste cazuri. În schimb cei de la Jandarmeria clujeană pasează din nou responsabilitatea la Poliţia Rutieră, spunând că este vorba practic de perturbarea circulaţiei pe carosabil.

 

Postaţi un comentariu