Start la votul prin corespondenţă pentru cei cu dublă cetăţenie. Maghiarii din România pot influenţa alegerile din Ungaria

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Peste 3.500 de persoane cu dublă cetăţenie sunt aşteptate în următoarele zile la Consulatul general al Ungariei la Cluj, pentru a-şi exercita votul prin corespondenţă cu ocazia alegerilor generale din Ungaria, din 6 aprilie, potrivit Agerpres.

Procedura de vot prin corespondenţă a început luni, când zeci de persoane de etnie maghiară, printre care şi lideri ai PPMT şi CNMT Cluj, au votat la Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca, unde au depus plicul cu buletinul de vot pentru alegerile din 6 aprilie.

”Sunt persoane cu dublă cetăţenie care au cerut să primească buletinul de vot la Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca, îl completează şi îl depun într-un plic în cele două urne speciale. Mai sunt şi cetăţeni care pot să trimită, gratuit, plicul cu buletinul de vot. Mă aştept la circa 3.500 de persoane care să ia buletinele de vot de la consulat şi care locuiesc în zonă. Luni a fost prima zi de vot prin corespondenţă şi se poate vota timp de două săptămâni. La ora 9 s-a deschis consulatul şi erau deja la rând câteva persoane care aşteptau”, a declarat, luni, consulul general al Ungariai la Cluj, Magdo Janos.

El a mai spus că în ziua alegerilor, 6 aprilie, la sediul Consulatului general al Ungariei vor putea vota cetăţenii maghiari care au domiciliul în Ungaria şi care se află în Cluj-Napoca.

Preşedintele PPMT Cluj-Napoca, Szasz Peter, spune că după 1 ianuarie 2011, circa 600.000 de maghiari au cerut cetăţenia maghiară, dintre care 200.000 s-au înregistrat pentru a vota la alegerile din 6 aprilie.

1 Comentariu

  1. Traco-Dac spune:

    Si cati dintre ei fac,copii pentru acei bani care ii primesc de la Statul Ungar,luna de luna timp de 18 ani si dupa aceea daca vor sa mearga la facultate?Multi,majoritatea.Iar pe strada se vede mereu cum unele mame isterice isi maltrateaza emotional si fizic copii,pentru ca pur si simplu nu-i iubesc,ei sunt o sursa de venit pentru ei nu si un suflet.Chiar ieri am asistat la un astfel de caz de violenta in mijlocul strazii in M.Ciuc din partea unei femei instarite cu mercedez care isi maltrata copilul in plin astada sub ochii si ai bunicii,pentru ca plangea si l-a luat si la trantit si la zvapait ca pe o carpa.Asta se intampla atunci cand faci copii pentru bani si nu pentru ca-i doresti.Asta se numeste exploatarea copiilor pentru banii care-i primesc.E JALNIC.

Postaţi un comentariu