Update. În așteptarea zăpezii. Unde se poate schia în județul Cluj

Foto: Pârtia Teleschi Feleacu

Update. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia pe Pârtia Teleschi Feleacu începând de marți, 5 ianuarie. Conform unor surse Transilvania Reporter, pârtia din Mărișel va fi deschisă publicului în luna februarie.

harta-marisel-copcea-partii-ski-snowboard-cluj-romania-zapada-munte--422x402

Clujenii, dar nu numai, vor putea schia pe Pârtia Teleschi Feleacu începând de săptămâna viitoare. Tot atunci va fi inaugurată în mod oficial, o parte a celui mai mare parc de distracții din zona Clujului, Fun Park, situat la 12 km de oraș.

„Vom deschide pârtia săptămâna viitoare. Nu știm exact în ce zi, dar sperăm să putem face acest lucru la începutul săptămânii. Momentan lucrăm intens, 24 de ore din 24, la amenajarea pârtiei. Vom inaugura și o parte a parcului de distracții. Tarifele vor rămâne aceleași ca anul trecut”, a declarat pentru Transilvania Reporter Radu Mureșan, proprietarul parcului și al pârtiei.

Pârtia are o lungime a traseului de 765 de metri, diferența de nivel fiind de 98 m. Este dotată cu instalație de zăpadă artificială (9 tunuri de ultimă generație) și sistem eficient de iluminație, pentru a oferi condiții cât mai bune clienților pe timp de noapte.

Amenajarea Pârtiei Teleschi Feleacu a început în ultima zi a anului trecut.

Amenajarea Pârtiei Teleschi Feleacu a început în ultima zi a anului trecut.

Citiți și: Zburătorii zăpezii: „Pentru a sări e nevoie de curaj și echilibru”

În cadrul pârtiei Teleschi Feleacu se regăsește singurul Snowpark din regiune. Acesta este situat în partea stângă a pârtiei, pe toată lungimea ei. Include mai multe elemente pentru trickuri, dar şi trei jumpuri amenajate special pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Parcare modernizată 

Anul acesta, conform proprietarului, cei care vor ajunge la pârtie sau la parcul de distracții cu mașina, vor avea parte de o surpriză plăcută, întrucât parcarea a fost modernizată.

Pârtia va fi deschisă în timpul săptămânii între orele 16.00-22.00, vineri între orele 14.00-22.00, iar în weekend între orele 10.00-22.00. Preţul unei urcări cu teleschi-ul va fi de 4 lei, acesta oscilând în funcţie de numărul de urcări, ajungând la 60 de lei pentru 20 de urcări.

Unde mai putem schia? 

În județul Cluj se mai poate schia pe pârtiile de pe vârful Buscat, aflat la 55 de km de Cluj-Napoca, sau pe pârtiile din staţiunea Băişoara.

Buscat,   Pârtia Albastră

Buscat, Pârtia Albastră

Chiar dacă la oraș iarna nu pare să vină de curând, la 55 de km de Cluj-Napoca este zăpadă. Buscat Ski&Summer Resort a dat undă verde noului sezon de schi încă din prima zi a anului 2016. Chiar dacă nu a nins, Pârtia Albastră a fost acoperită complet datorită sistemului complex de producere a zăpezii artificiale. Stațiunea este dotată cu telescaun și babylift și dispune de trei pârtii de schi, o pârtie de inițiere și una de săniuș: Pârtia Albastră: 1300 m (deschisă),  Pârtia Roșie: 800 m (închisă),  Pârtia Neagră: 900 m (închisă).

Stațiunea dispune de două restaurante, unul la jumătatea pârtiei albastre și altul la baza acesteia.

Buscat Ski&Summer Resort este situat la 1.676 m altitudine și este cea mai ozonificată zonă din România, a doua din Europa.

Un abonament pentru toată ziua este 120 lei pentru adulți și 90 lei pentru copii, studenți și pensionari. Zilele de extraweekend vin cu reduceri pentru toată lumea. Programul pârtiei este: luni-vineri: 10:00-16:00 și sâmbătă-duminică: 09:00-17:00.

În așteptarea zăpezii 

Pe Pârtia Mare Băișoara (Muntele Băișorii) stratul de zăpadă este de 13 cm, dar momentan pârtia este închisă. Conform romaniaturistica.ro, tot închisă este și Pârtia de schi Băișoara Specială, pârtie care are un grad mai ridicat de dificultate.

Pârtia de la Mărișel sub semnul întrebării 

„La pârtia din Mărișel se lucrează foarte intens, chiar și noaptea. Sperăm să deschidem cât de curând, dar depindem foarte mult de condițiile meteorologice. Aici vor exista trei pârtii cu niveluri diferite de dificultate. Transportul se va face pe cablu, dar vom avea și telescaun cu patru locuri. Vor putea fi transportate 2.500 de persoane pe oră. Vom avea de asemenea două parcări, vor fi 500 de locuri de parcare”, a spus Mureșan, care deține și pârtia din Mărișel.

Citiți și: Parcul de distracții din Feleacu se deschide la finalul lunii. Pârtia, abia în ianuarie

Pârtia Feleacul, raiul iubitorilor de zăpadă din Cluj-Napoca


Publicitate

Postaţi un comentariu