Federația Share datorează mii de lei universităților clujene

Foto: Maria Man

Federația Share datorează 151.834, 4 lei Universității Tehnice Cluj-Napoca și 119.000 de lei Universității „Babeș-Bolyai” (UBB), ca urmare a închirierii locurilor de cazare pe perioada primei ediții a Festivalului Untold. În ambele cazuri, Federația Share a achitat câte o tranșă din datorie anul trecut.

În timp ce reprezentanții Serviciului Social, instituție care se ocupă de cazările în căminele Universității „Babeș-Bolyai” susțin că nu pot lua legătura cu cei de la Federația Share pentru că reprezentanții acesteia refuză să răspundă la telefon, Vlad Pop, președintele federației susține că în momentul de față este în tratative cu universitățile pe această temă, urmând ca în cel mai scurt timp să achite banii restanți.

„Suma care îi revine Universității Tehnice Cluj-Napoca în urma contractului încheiat cu Fundația Share având ca obiect cazarea în timpul Festivalului Untold, este de 189.834, 4 de lei. La sfârșitul anului trecut, Federația Share a achitat suma de 38.000 de le”, a declarat pentru Transilvania Reporter purtătorul de cuvânt al UTCN, Mirela Boțan.

Citiți și: „Untoldiștii” mulțumiți de căminele studențești, nemulțumiți de șantierul din oraș: „Sper să nu prindem lucrări pe celălalt sens de mers la Untold 2016”

„Untold Hașdeu”, noua posibilitate de cazare la Untold Festival

În Campusul studențesc Observator, „untoldiștii” au avut la dispoziție două cămine: II și IV.

Federația Share datorează UBB, în urma contractului încheiat în vară suma de 179.768, 25 de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Paul Fărcaș, la finalul anului trecut a fost achitată suma de 60.768, 25 de lei. Pe perioada Festivalului Untold, Federația Share a închiriat aproximativ 1.000 de camere în Campusul Universitar Hașdeu.

„Am achitat mai mult de jumătate din datorie. Mai avem un sold de plată. Suntem în tratative cu universitățile pe această temă. Cam toți au înțeles care este situația. Am căutat soluții pentru a plăti în cel mai scurt timp”, a spus Vlad Pop, președintele Federației Share.

Deocamdată, cele două universități nu au primit solicitări din partea SC Untold SRL, firma care va organiza începând cu acest an Festivalul Untold, pentru cazări în căminele studențești pe perioada festivalului.

Citiți și: Federația Share și-a achitat toate datoriile către Primăria Cluj-Napoca

Săptămâna trecută, Federația Share și-a achitat toate datoriile (450.000 de lei) către Primăria Cluj-Napoca. Radu Rațiu, directorul Cluj Arena SA a confirmat pentru Transilvania Reporter faptul că Federația Share a achitat chiria încă de anul trecut, dar că utilitățile (în valoare de aproximativ 11.000 de euro) nu au fost plătite. „Am promisiuni că vom primi banii datorați vineri”, a spus Rațiu.

Postaţi un comentariu