Emerson primește un ajutor de 1, 6 milioane de euro din partea statului și promite noi locuri de muncă

Foto: ziuadecj.realitatea.net/
eepurl.com

Americanii de la Emerson urmează să primească din partea municipalității clujene un ajutor de minimis pentru a construi  două hale de producție și o clădire administrativă. Acestei finanțări i se va adăuga și un ajutor de stat, astfel că suma totală ce va ajunge în conturile comapaniei de peste ocean va de aproximativ 1, 6 milioane de euro.

Vestea că Emerson va beneficia de ajutorul de 1, 6 milioane de euro a venit miercuri din partea edilului șef al orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, care semnase actul de acordare a banilor la sfârșitul anului 2013.

“Va fi o scutire a impozitului pe clădiri pentru cinci ani. Ajutorul de minimis şi cel de stat vor totaliza 1.592.000 de euro. Primăria are posibilitatea să acorde ajutor de stat şi ajutor de minimis în funcţie de clădirile construite sau cele care urmează să fie construite, în limitele schemei regionale stabilite prin lege. Este vorba de două hale de producţie şi o clădire administrativă, ce ar urma să fie ridicate.

Potrivit primarului Emil Boc, în schimbul acestui ajutor, comapania Emerson care operează în parcul industrial Tetarom II, s-a angajat să crească numărul de angajați până la finele anului 2016.

„Emerson se angajează să crească de la 1.800 la 3.400 numărul de angajaţi până în 2016 şi să realizeze aceste construcţii pe care şi le propune. Vrem să susţinem investiţiile şi să dăm un semnal pentru cei care investesc că au în autorităţi un partener care poate să îi sprijine”, a subliniat Emil Boc.

Postaţi un comentariu