După arestările spectaculoase de la vârful Clujului, CCL propune partidelor un pact de asanare politico-administrativă

Consiliul Civic Local (CCL) Cluj propune partidelor politice “un Pact de asanare politico-administrativă”, după cazurile de arestări din administraţie.

„Constatând, cu regret, că județul Cluj continuă să fie frecvent prezent în ”breaking news” cu demnitari și funcționari arestați preventiv ori condamnați deja,  Consiliul Civic Local invită formațiunile politice județene la un dialog pe tema responsabilității factorului politic în desemnarea candidaților pentru posturile eligibile și a numirilor politice ”prin concurs” a membrilor de partid în structurile deconcentrate și descentralizate, precum și în administrațiile locale și județene” se rată într-o informare a CCL.

Potrivit CCL, apelul la curățirea clasei politice clujene din interior nu contravine principiului prezumției de nevinovăție până la condamnarea definitivă,  ci vrea anularea cutumei  ”cotizație în campanie = recuperare financiară de pe viitoarea funcție publică dintr-un salariu mult mai mic”.

„Desigur, această abordare transcede cadrul local și  județean, însă noi, în Consiliul Civic Local, întrunit în ședința ordinară din această lună, am ajuns la capătul răbdării şi considerăm că s-a depăşit orice limită rezonabilă, mai ales că în decursul celor 10 ani de activitate au fost dese cazurile în care am cerut mereu decenţă în comportamentul politic. S-a vorbit mult despre profesionalizarea funcției pubice, am  iniţiat chiar proiecte şi programe locale pe acest domeniu, însă nu putem să mai votăm liste de partide cu candidaţi ai căror principală calitate este COTIZATIA în bani”, a declarat preşedintele CCL, Iosif Pop.

Acesta a mai spus că, la proxima şedinţă a CCL, invită factorii politici și administrativi la o discuție care să aibă la bază un Pact clujean de asanare politico-administrativă.

Consiliul Civic Local este o organizație civică, apolitică, fondată în iunie 2004 de către Cluburile Lions şi 38 de ONG-uri. În prezent, CCL este susținută de peste 45 de ONG-uri.

În ultima perioadă, mai multe persoane cu funcţii de conducere în administraţia clujeană au fost arestate, printer acestea figurând preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, fostul primar de Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi fostul vicepreşedinte al CJ, Radu Bica.

Postaţi un comentariu