Clujul continuă seria puşcăriabililor. Deputatul Mate Andras, condamnat la închisoare cu suspendare

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, el fiind acuzat de procurorii Parchetului General că şi-a angajat ilegal soţia în biroul parlamentar.
Decizia nu este definitivă.
Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări depusă de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în septembrie 2011, prin care Mate Andras Levente era acuzat că şi-ar fi angajat ilegal soţia, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 – 1 ianuarie 2011, în Biroul Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj.
Potrivit Parchetului General, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate András Levente, soţia sa a fost angajată de către Camera Deputaţilor prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 – sfârşitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către parlamentar.
În baza contractului de muncă încheiat, soţia deputatului UDMR a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei.
Iniţial, procurorii pronunţaseră o soluţie de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, însă dosarul a fost redeschis ca urmare a unei decizii a fostului prim-adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar.

Postaţi un comentariu