Cei mai așteptați artiști vin în weekend la Electric Castle. Rudimental, spectacol live, într-o formula extinsă, în premieră pentru România

 5.000 de abonamente Early Bird vor fi puse în vânzare în luna noiembrie, însă vor fi disponibile doar celor care, în prealabil, s-au înregistrat pe site-ul oficial al evenimentului / Foto: Dan Bodea

Weekendul la Bonțida începe cu cer senin și temperaturi de 25 de grade Celsius. Muzica e non-stop: primii artiști au urcat azi pe scenele The Mill și Booha Mansion de la 7:00 dimineața, iar scena The Roots s-a deschis la ora 12:00.

În căutarea regelui castelului

Până la concertele de diseară, fanii au timp să participe și la activitățile planificate în timpul zilei. Castle Line reunește cei mai buni rideri de BMX și MTB Dirt; calificările încep la ora 14:00, iar concursul se va întinde pe durata întregii zile, urmând ca mai pe seară să aflăm cine va fi „regele castelului”. Dawid Godziek, unul dintre cei mai respectați rideri din lume, va juriza competiția alături de Mihai Cosma, aka Necs. Mâine se vor decide competițiile de Best Trick și Highest Air.

Citiți și: O idee inedită. Crowd surfing cu ajutorul unei bărci gonflabile la Electric Castle: „Love saves the day”

Panourile solare își intră în drepturi

În zona eco, participanții sunt invitați să folosească încărcătoarele cu panouri solare pentru telefoanele mobile, iar cei mai activi pot pedala pe bicicletele cu dinam pentru a-și încărca telefonul. Artiștii din festival sunt la rândul lor provocați la eco-duel: Battle Of The Bikes va fi un concurs de viteză și rezistență pentru a vedea cine e cel mai „electric” dintre ei – respectiv, cine generează mai multă energie pedalând! Tot în zona ECO se poate câștiga și primul abonament la Electric Castle 2016, prin participarea la jocurile organizate pe tot parcursul weekendului.

Muzica electronică va suna cu totul altfel astăzi la ora 18:30, când orchestra simfonică Notes & Ties va cânta hit-uri, de la muzică de film până la piese PRODIGY, transpuse pentru orchestră. Urmează pe Boiler Stage Nouvelle Vague și britanicii Dub Pistols, care vor rămâne două zile la castel, fiindcă duminică ne oferă un DJ SET pe scena The Roots.

Citiți și: Electric Castle în fotografii (II). Curcubeu și lasere pe cerul Bonțidei. Pelerinele se pun în cui, cizmele rămân „în picioare”

Rudimental, show în această seară la EC

Una din cele mai așteptate trupe din festival evoluează diseară la ora 23:00 – Rudimental aduce la Electric Castle experiența unui spectacol live, într-o formula extinsă, în premieră pentru România.

Tot azi publicul are programată întâlnirea cu James Zabiela – experiența din 2013 la prima ediție a Electric Castle l-a impresionat atât de mult, încât și-a propus să revină – și nu oricum. Va fi o întreagă noapte marca „Born Electric”, label-ul pe care Zabiela îl conduce. Alături de acest „clasic” al muzicii electronice vor fi doi dintre cei mai apropiați colaboratori,  Ellen Allien și Breach, ca invitați speciali, și Cardopusher, parte a “Born Electric”.

Citiți și: Electric Castle în fotografii. Plouă, e frig și e noroi, dar petrecerea-i în toi

Postaţi un comentariu