Campionatul European de GO pentru Studenți va fi organizat pentru prima dată în România

Foto: desprego.ro

Federația Română de GO și Clubul Sportiv Sakata Cluj-Napoca organizează la Cluj-Napoca, în perioada 18-20 septembrie 2015, Campionatul European de GO pentru Studenți.Competiția se află la cea de-a XI-a ediție și se organizează pentru prima dată în România.

În cadrul concursului s-au înscris 16 jucători din nouă țări, dintre care doi studenți din Cluj-Napoca: Mihai Șerban, 5 dan, vicecampionul european al ediției 2014 (Franța, Toulouse), student al Universității Tehnice Cluj-Napoca și Flaviu Berbecariu, 5 kyu, student al Universitatii „Babeș-Bolyai”.

Noutatea acestei ediții constă în faptul că cei mai bine patru clasați (două fete și doi băieți) vor reprezenta Europa la Campionatul mondial de perechi pentru studenți din Japonia (decembrie 2015)

Clubul Sportiv de GO Sakata s-a înființat în anul 2010, iar din 2011 colaborează cu Institutul Confucius și  Palatul Copiilor, unde, până acum, au fost antrenați în acest joc peste 100 de copii.

Competiția se va desfășura la Institutul Confucius (str. Teodor Mihali nr. 59).

[stextbox id=”custom”]

Programul competiției:
Vineri, 18 septembrie 2015

  • ora 17.00 – Runda 1

Sâmbata, 19 septembrie 2015

  • ora 10.00 – Runda a II-a
  • ora 14.00 – Runda a III-a

Duminică, 20 septembrie 2015

  • ora 9.00 – Runda a IV-a
  • ora 13.00 – Runda a V-a
  • ora 15.30 – Ceremonia de premiere a câștigătorilor

[/stextbox]

Se spune că jocul de GO a fost inventat de un împărat chinez pentru dezvoltarea intelectuală a fiului său, care era neatent si indisciplinat, ca o metodă de a-l ajuta sa devină un bun conducător.Practicarea GO-ului dezvoltă gândirea analitică, antrenează memoria şi stimulează imaginaţia. Copilul are mintea în formare iar jocul îi oferă mereu noi situaţii la care trebuie să se adapteze, contribuind astfel la formarea de noi sinapse. De aceea, GO-ul creşte capacitatea de concentrare, atenţia şi rezistenţa la efort intelectual a şcolarului.

În zilele noastre, Go-ul este din ce în ce mai puţin privit ca un simplu joc şi, în tot mai multe şcoli şi universităţi din întreaga lume este studiat ca mijloc complementar în dezvoltarea unei gândiri strategice structurate, cu aplicaţii practice în economie, finanţe, management, marketing, matematică şi programare.

Jocul de GO este o artă marţială, solicitând disciplină şi spirit combativ în egală masură. Acestea se potenţează şi se echilibrează reciproc. GO-ul stimulează spiritul competițional, dar, în acelaşi timp, educă în spiritul respectului pentru ceilalţi.

Anul trecut Campionatul European de GO pentru Studenți s-a desfășurat la Toulouse. Clujeanul Mihai Serban a terminat competiția pe Locul II, îmbunătățindu-și astfel performanța obținută în 2013 (Locul III).

Mai multe informații despre CE de GO pentru Studenți sunt disponibile  aici.

Regulamentul jocului de GO este disponibil AICI.

Distribuie:

Postaţi un comentariu