Audit de siguranță într-un club clujean după tragedia din București

Măsuri

Boiler Club anunță mutarea evenimentelor programate în perioada următoare, timp în care în club va avea loc un audit al măsurilor de siguranță existente, în special cele cu privire la prevenirea incendiilor.

În prezent, spațiul este încadrat de autoritățile de profil la cel mai mic nivel de risc în privința incendiilor, nivelul 1. Spațiul este integral din beton, inclusiv barurile, și toate materialele din interior sunt ignifuge.

Boiler Club are două căi de evacuare în caz de urgență, marcate cu luminoblocuri – semne de culoare verzi care indică ieșirile și rămân aprinse chiar în cazul întreruperii curentului eletric. Pe lângă un hidrant propriu, clubul are două seturi a câte trei extinctoare, personal calificat să le folosească și care cunoaște planul de pază și de acțiune în situații de urgență, avizat de autorități. Toți angajații clubul au fost instruiți în Protecția Muncii și PSI.

„Am decis să îi invităm pe reprezentanții autorităților de profil ca, împreună cu personalul nostru, să evalueze măsurile de prevenire și combatere a incendiilor existente în club și să sugereze îmbunătățiri, fiindcă, dincolo de avize și autorizații, chiar dincolo de măsurile pe care singuri le-am luat, știm că întotdeauna este loc de mai bine”, spune Teodor Negrea, managerul clubului. „Tragedia produsă la clubul Colectiv din București în timpul unui concert, zecile de vieți care s-au pierdut, ne confirmă faptul că siguranța participanților trebuie să fie principala prioritate a oricărui organizator de evenimente. Preferăm să mergem pe drumul cel mai corect, nu pe cel mai ușor”, mai spune acesta.

Evenimentele ce vor fi mutate sunt concertul State of Mind din 7 noiembrie; setul DJ-ul britanic SYNKRO (Joe McBride) din 13 noiembrie; și prezentarea în premieră pentru România a albumului „Butterfly Effect” al lui DJ KRUSH (Japonia) din 20 noiembrie.

Reacții ale patronilor clujeni: evenimente anulate, profituri donate

În urma tragediei de la București care a șocat întreaga țară, dar nu numai, cluburile din România vor fi verificate „la sânge”. Până atunci, însă, patronii cluburile iau atitudine pe rețelele de socializare. Unii anunță că și-au donat o bună parte din veniturile încasate, alții se rezumă să precizeze că au toate avizele de funcționare și că, în consecință, viața clienților lor nu este pusă în pericol.

„Ne mâhnește pe toți tragedia din București și, deși nu putem schimba nimic pentru acei oameni, vă asigurăm că încă de la deschidere am făcut și facem permanent tot ce este omenește posibil pentru a preveni astfel de incidente în Delirio.

 1. Locatia deține autorizație PSI
  2. Suntem dotați la locurile vizibil marcate cu destule extinctoare funcționale, aflate în perioada de valabilitate precum și cu indicatoare de semnalizare pentru urgență. Întreg personalul, cât și clienții noștri fideli cunosc modul de utilizare a stingătoarelor și sunt capabili să intervină.
  3. Tot ce înseamnă lemn a fost tratat în prealabil cu soluții și substanțe ignifuge, care au scopul de a mări rezistența la ardere a materialelor lemnoase.
  4. Încă de la deschidere avem un contract cu o firmă de consultanță care permanent ne evaluează și ne fac sugestii în luarea tuturor deciziilor necesare pentru ca astfel de incidente să nu aibe loc.
  5. Angajații sunt evaluați și educați periodic în ceea ce privește sănătatea și securitatea la locul de muncă, atât a lor cât și a clienților
  6. Centrala termică și instalația de gaz sunt verificate periodic conform legii în vigoare. Instalațiile de aerisire sunt verificate și curățate săptămânal.
  7. Am rezolvat mereu situațiile neprevăzute cu calm și maximă responsabilitate și suntem pregătiți ca în eventualitatea unui incident să reușim să evacuăm în deplină siguranță absolut toți clienții și angajații.

În numele echipei Delirio, vă asigur că siguranța clienților a fost întotdeauna pe primul plan”, a scris Lucian Dunăreanu pe rețeaua de socializarea mai sus amintită.

„Gazette are de ceva vreme planuri pentru a ameliora căile de ieșire din club și spațiul de desfășurare al evenimentelor cât și condițiile în care se vor desfășura evenimentele; și asta într-un viitorul foarte apropiat. Condoleanțe familiilor îndurerate”, au scris reprezentanții clubului.

The Shelter și-a donat o parte din profituri. „Suntem profund afectați de tragedia petrecută în București în clubul Colectiv. Gândurile noastre se îndreaptă către cei decedați. Noi înțelegem să acționăm activ în astfel de situații nu să privim pasivi de pe margine. În consecință, am luat hotărârea ca profiturile obținute în urma evenimentului din această seară, să fie donate familiilor celor care și-au pierdut viața în urma incendiului din 30 octombrie de la Colectiv.De asemenea vom pune un donation box pentru cei care doresc să doneze sume de bani pentru Goodbye To Gravity”.

„În semn de respect pentru victimele din cadrul incidentului de aseară, din club Colectiv București, evenimentele special organizate de Halloween în Living Pub pentru data de 31.10.2015 se vor anula, pub-ul fiind în continuare deschis, în conformitate cu orarul sfârșitului de săptămână. Sincere condoleanțe celor îndurerati”, au scris reprezentanții Living Pub Cluj.

„Astăzi, ca urmare a tragicului eveniment din Bucureşti, gândurile noastre merg spre victime şi familiile lor.  În aceste momente grele, gesturile fac mai mult decât o mie de cuvinte, prin urmare, vom respecta programul normal de funcționare, iar profiturile obținute în aceasta seara, prin aportul nostru şi al oaspeților Nest of Angels vor fi donate celor afectați de aceasta tragedie. Mai presus de orice să nu uităm că suntem oameni, solidaritatea înseamnă să acționezi și să susții faptic. Ca urmare firească, am hotărât să donăm încasările totale obținute seara trecută, nu doar profitul așa cum am anunțat anterior”, se arată în postarea echipei Nest Of Angels.

„În Atelier toate avizele în ce privește protecția la foc sunt la zi. Stingătoare, semne luminoase, planuri de evacuare în caz de necaz, instructaj personal. Domnii de la Pompieri au fost cu atât mai atenți luând în calcul că aproape tot mobilierul e din carton. Tocmai de aceea, încă dinainte de a se deschide cafeneaua, s-au făcut teste de toate felurile pe ce urma să fie actualul mobilier, au ieșit brici. Atelierul e a doua casă pentru mulți dintre noi, zi după zi, așa că n-am vrea să fie altfel decât casa proprie: warm & cosy & safe”, a scris un reprezentant al Atelier Café.

Postaţi un comentariu