Wizz Air aniversează 12 ani în România. Compania va achiziționa peste 140 de aeronave Airbus A321 până în 2024

Wizz Air aniversează 12 ani în România/ Foto: Dan Bodea

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est sărbătorește astăzi 12 ani de la primul zbor. Prima cursă a operatorului aerian fondat în septembrie 2003 a decolat pe 19 mai 2004, de la Katowice, Polonia, marcând un obiectiv ambițios încă de la început, acela de a deveni o companie aeriană low-cost care operează din Europa Centrală și de Est. După ce a atins această țintă, WIZZ continuă să inoveze.

József Váradi,   CEO Wizz Air / Foto: Dan Bodea

József Váradi, CEO Wizz Air / Foto: Dan Bodea

„Acum cinci ani marea nostră întrebare a fost cum vom putem democratiza transportul aerian astfel încât zborurile să fie accesibile fiecărui cetățean. Noi suntem pe piața din România de 12 ani și sunt foarte mândru să fiu directorul acestei companii. Transportul aerian a devenit cu timpul mai accesibil, dar în continuare trebuie să vedem cum putem să îl democratizăm și mai mult. Am ținut mereu cont de părerile clienților noștri, fapt pentru care venim cu o nouă interfață, cu un nou site, pentru că acesta este cea mai eficientă metodă de comunicare cu clienții noștri”, a declarat József Váradi, CEO  Wizz Air.

Un nou site

Noul website Wizz Air are o interfață performantă, ușor adaptabilă la orice dimensiune de ecran: smartphone, tabletă sau desktop și comparativ cu site-urile existente ale altor companii aeriene este cel mai uşor de folosit. Funcția revoluționară Express Booking este o opțiune disponibilă în premieră, care permite clienților să achiziționeze un bilet cu doar trei click-uri, în 30 de secunde. Pentru a răspunde așteptărilor clienților tot mai interesați de tehnologie, WIZZ lansează într-o primă fază versiunea pentru mobil a site-ului, în condițiile în care tranzacțiile de pe mobil se dublează de la un an la altul. În următoarele săptămâni website-ul va fi disponibil  pentru toate platformele. Versiunea pentru mobil este deja activă și poate fi accesată de pe orice tip de smartphone la adresa wizzair.com sau m.wizzair.com.

Din noiembrie 2007, de la primul zbor din  Cluj-Napoca, Wizz Air și-a extins constant operațiunile din regiune. În cadrul bazei locale, compania are în prezent 200 de piloți și însoțitori de zbor și operează cu patru aeronave, a cincea urmând să se alăture flotei de aici în iulie 2016. Până în prezent, din Cluj-Napoca, Wizz Air a transportat 5, 9 milioane de pasageri pe 23 de rute spre 13 țări. Din luna iulie, WIZZ adaugă cinci rute noi, care includ zborul intern ce leagă Cluj-Napoca de București.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„În cei 12 ani de până acum, Wizz Air a revoluţionat piaţa transporturilor aeriene din Europa Centrală şi de Est. În acest moment unim 39 de ţări şi destinaţii care se întind din Europa până în Orientul Mijlociu. Anul trecut am reîmprospătat brandul şi am recepționat primul Airbus A321, cea mai eficientă aeronavă cu un singur culoar din lume care, alături de celelalte aparate de zbor primite, face ca flota Wizz Air să fie una dintre cele mai tinere din Europa. Misiunea noastră este să îmbunătăţim constant experienţa călătorilor şi astăzi facem un pas înainte prin lansarea noului site”, a mai spus Váradi.

Achiziții 

De asemenea, acesta a precizat ca Wizz Air dorește să achiziționeze peste 140 de aeronave Airbus A321 până în 2024. Airbus A321 este cea mai eficientă aeronavă din cadrul flotei Wizz Air, iar investiția va permite companiei să scadă prețurile biletelor și mai mult.

„Airbus A321 cea mai eficientă aeronavă din această clasă. Este un tip de aeronavă care ne va permite să devenim mai economici. Aeronava necesită o pistă ceva mai mare decât cea disponibilă Cluj, dar din câte am înțeles aeroportul clujean și autoritățile locale se vor ocupa de acest aspect” a mai precizat Varadi.

Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320, cu 180 de locuri, și Airbus A321, cu 230 de locuri.

Wizz a Air are nouă aeroporturi în România, iar în viitorul apropiat va deschide două noi baze la Sibiu și la Iași.

„Prezenţa Wizz Air în judeţul Cluj începând din anul 2007 a fost un factor determinant în dezvoltarea judeţului şi drept urmare suntem recunoscători operatorului aerian pentru eforturile sale permanente de a-şi spori prezenţa în regiune. Dorim să îl felicităm pe domnul József Váradi cu ocazia celei de-a 12-a aniversări Wizz Air şi le urăm dumnealui şi colegilor săi un parcurs îndelungat şi de succes de pe Aeroportul Internaţional Cluj”, a precizat Marius Mînzat, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 67 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 124 de destinaţii din 39 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 2.600 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 20 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni.

Postaţi un comentariu