Weekend german la Cluj, cu ocazia „Herbstfest”

Foto: arhivă
eepurl.com

Weekend nemțesc la Cluj-Napoca, în Piața Unirii din oraș, unde începând de vineri și până duminică va avea loc Festivalul de Toamnă al Economiei Germane „Herbstfest”. Evenimentul, care va fi inaugurat cu tradiționalul moment în care primarul Emil Boc „dă cep” unui butoi cu bere germane, va avea de-a lungul celor trei zile, concerte, evenimente culturale, multă bere și mâncare traditional germane dar, pentru că este vorba despre firme și afaceri, vor exista și numeroase oportunități de găsire a unor locuri de muncă în diverse domenii în care firmele din Clubul DWNT activează.

Organizatorii, care vor inaugura a cincea ediție a evenimentului vineri, la ora 18:00, se așteaptă la mii de clujeni care să guste câte puțin din stitlul de viață german.

„Așteptăm mulți participanți, mai mulți ca anul trecut. Anul trecut au fost aproximativ 14.000. cu cinci ani în urmă, când această idee s-a născut la o bere, într-un bar, clubul avea 50 de membri, în timp ce acum avem 150 și sunt un punct de reper pentru economia Clujului. Ne bucurăm că începe acest festival, pentru că pregătirile au fost foarte multe.  Avem un program foarte interesant pentru oamenii de afaceri, pentru studenți și pentru tot publicul”, a explicat Ludger Thol, președintele Clubului DWNT.

Distracție nemțească la Cluj

Vineri, medici și asistenți de pe Ambulanță, împreună cu instructori acreditați ai Serviciului de Ajutor Maltez vor încerca sa explice, pe înțelesul tuturor, prin demonstrații practice, cum pot fi, cu adevărat și în siguranță, de ajutor victimelor unor accidente. Opt voluntari instructor ai celor două servicii vor ține patru ateliere, concomitent: atelier BLS (basic life support), atelier de predare a poziţiei laterale de siguranţă, atelier corpi străini (predarea manevrei Heimlich), atelier traume (fracturi, arsuri).

Pentru ca totul să fie credibil, atelierele vor fi ținute ”pe viu”, nu pe manechine. Despre ce este vorba, aflați vineri, la fața locului! Vă putem însă spune că acolo vor fi aduse și două ambulanțe, pe care publicul le va putea ”cerceta” în voie și în detaliu.

Și cei mai mici din public vor avea parte de ”acțiune”: ei vor putea să deseneze, să coloreze sau să construiască ambulanțe din diferite materiale, în colțul de creație special amenajat și supravegheat de doi voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez.

Ideea acestui workshop a pornit de la necesitatea de a-i învăța pe cât mai mulți oameni cum să acorde CORECT primul ajutor, așa cum subliniază Dr.Horia Simu, medic primar medicină de urgență, formator ERC (European Resuscitation Council), managerul Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj.

Sâmbătă, 1 octombrie 2016, între orele 14.00-16.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest 2016, va avea loc un workshop cu tema ”Mein Haus. Acasă este unde ai (și) un loc de muncă”, susținut de Liga Studenților Români din Străinătate și Asociația Gutenberg- Organizația studenților vorbitori de limba germană.

Ideea acestui workshop a pornit de la necesitatea de a conecta cererea cu oferta de locuri de muncă pe un segment specific – tinerii, fie ei plecați la studii în străinătate, fie vorbitori de germană în căutarea unui job sau a unui internship în această limbă.

Această conexiune a antreprenorilor și managerilor interesați de astfel de angajați calificați se va realiza prin intermediul a două instrumente dedicate, două platforme gândite special pentru publicul țintă: Hai Acasă!, program gândit de Liga Studenților Români din Străinătate și platforma MeinJob.ro, inițiată de Asociația Gutenberg.

Proiectul Hai Acasă! îşi propune să ofere alternative viabile celor ce doresc să se reorienteze către România şi să participe la viaţa publică si privată, fie prin sprijin şi implicare de la distanţă, fie prin contribuţia directă la consolidarea şi îmbunătăţirea mecanismelor sociale prin întoarcerea acasă.

Iniţiativa face parte din demersul LSRS de promovare a implicării studenților și absolvenților români cu studii peste hotare în demersuri de dezvoltare a României pe plan economic și social.

 

Postaţi un comentariu