Untold Festival|11 sancțiuni contravenționale și 294 de persoane ajutate de medici după prima seară

Foto: Dan Bodea

 

294 de persoane prezente la festivalul de muzică Untold au avut nevoie de asistență medicală și cinci dintre acestea au ajuns la Urgențe în prima seară a evenimentului în care polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale și au sesizat parchetul în legătură cu un caz de deținere de substanțe interzise.

Proximativ 60.000 de persoane au fost la festivalul de muzică electronică Untold în prima seară a evenimentului, în care medicii din punctele de asistență medicală au avut și ei o seară plină. 294 de persoane sau solicitat asistență medicală, iar cinci cazuri au fost trimise pentru investigații la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Cluj.

„Am avut 294 de persoane asistate  medical pe parcursul ultimelor 24 de ore, dintre care cinci au necesitat transportul la Unitatea de Primiri Urgențe. Este vorba strict de persoane aflate în incinta festivalului și care, în principiu, s-au prezentat cu luxații și stări de rău”, a explicat Vicențiu Rendeș, purtător de cuvânt al ISU Cluj.

Polițiștii au aplicat și ei sancțiuni pentru tulburarea liniștii publice și comerț ilicit. De asemenea, un caz de deținere de substanțe interzise a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

„Am avut un act de sesizare pentru deținere de substanțe interzise. Ulterior, documentele au fost trimise la Parchet pentru soluționare. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru tulburarea liniștii publice, pentru care am înregistrat șapte avertismente scrise și o amendă de 50 de lei, și pentru comerț ilicit a fost aplicată o amendă de 2250 de lei”, adeclarat Ardelean Marius, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Cluj.

Un tânăr în vârstă de 30 de ani a ajuns și el la UPU cu mi multe leziuni la nivelul feței și a solicitat ulterior certificat medico-legal, însă până în prezent acesta nu a depus nicio plângere.

„Nu a fost depusă până în prezent nicio plângere. Am fost sesizați de către UPU că o persoană susține că a fost agresată și că I s-a furat telefonul mobil. S-au deplasat polițiștii, au discutat cu el, însă persoana era incoerentă, avea mai multe variante și în timpul discuției, polițiștii au sesizat că persoana avea telefonul asupra lui. I s-a recomandat să solicite un certificat medico-legal de la IML, dar momentan nu a depus plângere”, a declarat Carmen Jucan, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

În prima zi a evenimentului care se desfășoară la Cluj-Napoca în intervalul 4-7 august, principala atracție au fost concertele susținute de englezii de la Faithless, olandezul Tiësto și Dimitri Vegas & Like Mike, care a cântat până spre dimineață pe scena principală a festivalului. În cea de-a doua zi vor concerta printre alții Scooter, Galantis, Hardwell, Tujamo sau Subcarpați.

Postaţi un comentariu