VIDEO/ Untold 2016: data e fixată, iar artiștii ediției trecute se înghesuie să revină la Cluj

Foto: Dan Bodea

După ce la ediția anterioară Festivalul Untold a fost timp de patru zile locul preferat de distracție pentru peste 240.000 de oameni, evenimentul și-a anunțat și data pentru cea de-a doua ediție: perioada 4-7 august 2016. Potrivit organizatorilor, pentru ediția a doua au început deja pregătirile: se discută deja cu artiști noi dar și cu câteva dintre star-urile care au participat la prima ediție și, cel mai important, se lucrează la stabilirea bugetului, care în acest an va crește cu 10%, ajungând astfel la peste 5 milioane de euro.

Potrivit datelor organizatorilor festivalului Untold, 25% dintre cei 240.000 de participanți au fost clujeni, iar evenimentul a fost o adevărată mină de aur pentru economia orașului: traficul din mall-uri a crescut cu 40%, iar vânzările au fost la fel de mari precum în zilele de dinaintea sărbătorilor de iarnă. În ceea ce privește impactul pe care evenimentul l-a avut din punct de vedere financiar în Cluj-Napoca, organizatorii au anunțat că lucrează alături de KPMG pentru un studiu de impact, care va fi prezentat în perioada viitoare.

Cu perioada festivalului anunțată pentru 4-7 august 2017, principala dilemă este acum legată de numele artiștilor care vor veni sau vor reveni la Cluj pentru ediția a doua a festivalului.

„Am început deja negocierile și pe măsură ce vom semna contracte vom anunța și numele . Sunt mulți artiști care ne-au contactat din proprie inițiativă. Vrem să avem la a doua ediție artiști de cel puțin aceeași valoare cu cei din 2015. Sunt artiști care vor să revină. Armin van Buuren, în primul rând, dar și David Guetta, de exemplu”, a explicat Bogdan Buta, director al festivalului.

Bugetul celei de-a doua ediții va fi cu 10% mai mare și va ajunge la aproximativ 5 milioane de euro. De organizare se va ocupa Federația SHARE în parteneriat cu SC UNTOLD SRL, firmă deținută de Bogdan Buta și de omul de afaceri Sorin Gadola, unul dintre proprietarii companiei Energo Bit.

De asemenea, organizatorii au mai anunțat că în data de 23 octombrie, la ora 18:00 va fi pus în vânzare un lot de 5000 de abonamente ce vor putea fi cumpărate de fanii UNTOLD înscriși deja pe site. Până în prezent 30.000 de persoane s-au înscris și vor putea achiziționa abonamentele la prețul de 220 de lei. Campaniile de succes precum „Pay with blood” vor continua sau vor fi îmbunătățite

„Dacă aceasta campanie va continua, va avea o amploare mai mare. Ce a mers bine vrem să continuăm, iar ce vom putea vom încerca să îmbunătățim”, a explicat Adrian Chereji, director al departamentului de marketin și comunicare din cadrul Untold.

Problemele legate de ocuparea zonei centrale în perioada festivalului și implicit de închiderea Parcului Central par, de asemenea, deja lămurite: Untold rămâne în centrul orașului și, în principiu, se va desfășura în aceleași zone care includ stadionul Cluj Arena și Sala Polivalentă.

„Însăși ideea festivalului este aceea de a se desfășura în mijlocul orașului. Aceasta e poziționarea lui și nu credem că ar trebui mutat în altă zonă. Au fost oricum foarte puține plângeri oficiale din partea clujenilor cu privire la nivelul de zgomot. Aici avem o zonă foarte frumoasă pe care festivalul o poate pune în valoare”, au mai spus organizatorii.

Mai jos puteți viziona și aftermovie-ul Festivalului Untold

UNTOLD 2015 AftermovieThe wait is over! This is the moment we’ve been all waiting for!#UntoldFestival #UntoldHeroesDirected by: Laviniu Lazar [S-I-M]DOP: Daniel Dan [S-I-M]Camera:Iancu MoraruTudor TurturicaClaudiu MorarCatalin DarleaAdrian BacneanuFlorin OlteanuBogdan DuminciucEduard SchneiderClaudiu MargineanSorin SabauAerials:Paul MijoiuCalin SapunaruMircea SabauLaviniu LazarEdit:Calin SapunaruDaniel DanLaviniu LazarProduced by: Lazar – stories in motion

Posted by Untold Festival on Wednesday, 21 October 2015

 

Postaţi un comentariu