Un nou protest în fața Teatrului Național din Cluj pentru susținerea magistraților: „Suntem total îndreptățiți să comentăm timpul pe care îl trăim”

Foto: Dan Bodea

După ce la începutul lunii martie, înainte de începerea spectacolului „Țiganiada” mai mulți actori ai Teatrului Național din Cluj-Napoca au protestat în fața instituției, alăturându-se astfel protestelor magistraților împotriva Ordonanței de Urgență 7/2019, joi seara gestul a fost repetat înaintea spectacolului „Chiritza în concert”. OUG 7 care modifică prevederi din legile justiţiei a fost criticată vehement de magistraţi şi a determinat proteste ale acestora, inclusiv suspendarea activităţii mai multor instituții de pe întreg teritoriul țării.

„Mesajul principal al acestui protest este acela de a arăta că eu, personal, simt foarte acut faptul că țara în care trăiesc acum este condusă foarte prost de niște oameni care iau decizii extrem de greșite. Am doar noțiuni de bază în plan juridic sau economic, dar îmi dau seama că tot ce se întâmplă este flagrant. Susțin în continuare protestul magistraților pentru că am încredere în justiție. Manipularea la care suntem supuși este foarte vizibilă și ceea ce se întâmplă în acest moment, în acest sector, sfideză bunul simț. Clasa politică aflată la putere este foarte bine organizată, toți reprezentanții ei sunt implicați în furturi și în scheme și lucrurile acestea trebuie să înceteze”, a spus Ionuț Caras, actor al Teatrului Național din Cluj-Napoca.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Ionuț Caras a mai declarat că prin protestul său nu reprezintă interesele instituției sau ale colegilor săi.

„Nu reprezint poziția oficială a instituției. Ies în fața Teatrului Național pentru că aici lucrez de 15 ani pentru Cluj. În seara aceasta m-a însoțit colegul meu Sorin Leoveanu, în alte seri mă vor însoți alți colegi. Vineri (15 martie, n.r.)  voi încerca să fiu prezent la un nou protest pe treptele UBB, alături de studenții mei, de colegii mei și alături de alți actori și persoane care vor să ni se alăture. Eu cred că vocile noastre, ale actorilor în general, se fac mult mai bine auzite și cred că este datoria noastră să comentăm timpul pe care îl trăim. Toți artiștii au făcut asta dintotdeauna, reacționând vizavi de ceea ce trăiau. Și este total îndreptățit ca actorii dintr-un teatru să se manifeste astăzi. Și nu doar actorii”, a punctat Ionuț Caras.

Atât el, cât și colegul său, actorul Sorin Leoveanu, au purtat pe braț o banderolă albă în semn de susținere a statului de drept.

Citiți și:

Galerie foto | Actorii clujeni s-au alăturat magistraților în protestele împotriva OUG 7: ”Respectul pentru justiție nu e opțional”

Vineri, 15 martie, este anunțat un nou protest în toată țara, de data aceasta lansat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit din banii săi primul metru de autostradă din Moldova. Participanții la protest au anunțat că vor opri activitatea pe 15 martie, la ora 15:00, timp de 15 minute, pentru a atrage atenția asupra lipsei infrastructurii din România. 

Postaţi un comentariu