Un echipaj participant la Raliul Transilvaniei a ajuns la spital după ce mașina a izbit un stâlp

Un echipaj participant la Raliul Transilvaniei, care se desfășoară zilele acestea la Cluj, a fost sâmbătă protagonistul unui accident ce a avut loc pe proba specială 5, mașina în care se aflau pilotul și copilotul lovind violent un stâlp. Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență Cluj, cele două victime au multiple traumatisme la nivelul capului și membrelor și se află la investigații amănunțite.

Accidentul a avut loc pe proba specială 5 care are loc în zona Valea Fericirii. Potrivit organizatorilor, mașina a ieșit de pe traseu și a izbit un stâlp.

„Echipajul Chewon Lim / Martijn Wydaeghe, aflat la bordul unui Hyundai i20 R5 a fost implicat, în această dimineață, într-un grav accident în timp ce se aflau pe proba specială 5 – Valea Fericirii – prima a aceași zile”, se arată într-un comunicat.

La fața locului au intervenit medicii raliului, care au acordat primele îngrijiri medicale.

“Echipajul a părăsit traseul, s-a izbit violent de un stâlp și a ieșit in decor. Ambulanța probei a intervenit imediat la fața locului. Pilotul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conștiență, iar navigatorul a suferit o contuzie toracica. Ambii au fost stabilizați la fața locului, sunt în stare bună”, a precizat doctorul Cristian Ursu, medic șef al Raliului Transilvania.

Monica Costin, director de îngrijiri medicale al Spitalului Clinic Județean de Urgențe Cluj, a explicat pentru News.ro că pilotul are un traumatism cranio-cerebral și multiple traumatisme la nivelul membrelor, în timp ce co-pilotul a suferit un traumatism facial minor și un traumatism toracic, cei doi fiind examinați de către medicii specialiști.

Potrivit directorului organizatoric al Transilvania Rally, Bela Soica, proba specială 5 a fost întreruptă și apoi parcursă în regim de etapă, iar raliul continuă cu celelalte probe speciale.

 

Postaţi un comentariu