Uioreanu: Tăriceanu iubeşte funcţiile mai mult ca liberalismul

 

 

Vicepreşedintele PNL Horea Uioreanu, preşedinte interimar al PNL Cluj, susţine că demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a-şi crea un partid, un „UNPR cu papion”, demonstrează că acesta iubeşte funcţiile mai mult decât liberalismul, el apreciind că liberalii adevăraţi nu îl vor urma.

 

Horea Uioreanu afirmă, într-un comunicat de presă transmis joi, că Tăriceanu „face jocul lui Victor Ponta”, partidul său fiind „un UNPR cu papion”.

 

„Demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a-şi crea un partid demonstrează că iubeşte funcţiile mai mult decât liberalismul. La cinci ani de la momentul în care a pierdut conducerea PNL, şi-a anunţat dorinţa de a avea propriul partid, unul care să i se supună necondiţionat, nedorind să accepte decizia aproape unanimă a Delegaţiei Permanente de a ieşi de la guvernare şi a trece în opoziţie. Tăriceanu face jocul lui Victor Ponta, a fost scos la înaintare ca o momeală ieftină, doar-doar o mai rupe vreo câţiva liberali, dar partidul său nu e nimic altceva decât un UNPR cu papion. Din declaraţiile sale înţeleg că noul partid are drept sarcină să-i asigure candidatura la alegerile prezidenţiale, demers în care speră să fie susţinut de USD cu interesu’ naţional în gură. Eu, personal, nu cred că va avea succes, sunt convins că liberalii adevăraţi nu îl vor urma”, susţine Uioreanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

 

Liderul interimar al PNL Cluj crede că Tăriceanu îi va avea alături doar pe cei care doresc funcţii politice sau administrative „obţinute prin trădare şi care vor face jocul lui Victor Ponta, asigurându-i o componentă aşa-zis liberală în Guvern”.

 

„Regret faptul că un fost lider al PNL, refondator al partidului, a luat-o pe o cale care îi asigură o ieşire ruşinoasă din scena politică. Cât priveşte PNL, am mai trecut relativ recent printr-o sciziune şi ne-am întărit după plecarea unor lideri consideraţi importanţi, majoritatea nemaifiind azi în prim-planul vieţii politice. Cred că şi de această dată PNL va ieşi mai puternic şi mai unit din încercarea la care Tăriceanu a înţeles să supună partidul. Liberalii sunt uniţi nu doar de un lider, ci, mai ales, de principii şi valori, de sentimentul datoriei faţă de cetăţeni şi respectul pentru înaintaşi”, conchide Horea Uioreanu.

Postaţi un comentariu