Uber, start în Cluj cu preţuri promoţionale

Serviciul de transport alternativ Uber se lansează, oficial, joi, 4 august, de la ora 9.00, Cluj-Napoca devenind astfel, al doilea oraș din România, după București, care va dispune de ride sharing. În prima zi de funcţionare a serviciului preţurile vor fi promoţionale, iar primul şofer care se va pune la dispoziţia clienţilor interesaţi va fi o personalitate extrem de iubită în Cluj-Napoca, conform Alexandrei Corolea, reprezentanta biroului de comunicare Uber, în România. De la anunţarea lansării serviciului şi până în prezent, peste 5.000 de clienţi şi-au creat conturi pentru a beneficia de noul serviciu de ride sharing, iar în perioada următoare numărul acestora s-ar putea dubla.

„Dat fiind că la Cluj-Napoca se desfăşoară în această perioadă festivalul Untold şi va fi un aflux foarte mare de turişti străini, obişnuiţi să folosească acest serviciu în ţările lor de provenienţă, ne aşteptăm ca numărul de conturi să crească, poate chiar să se dubleze”, a punctat Alexandra Corolea. Serviciul de ride sharing Uber funcționează sub forma unei aplicații mobile prin intermediul căreia utilizatorii care şi-au creat un cont pe platforma Uber pot să comande o mașină cu șofer care să-i ducă la destinația dorită, plata fiind reținută în mod automat de pe cardul clientului. În ceea ce priveşte numărul de şoferi clujeni care şi-au arătat disponibilitatea de a face parte din acest proiect se ridică la câteva sute, dar o cifră exactă nu poate fi oferită.

„Sute de oameni s-au arătat interesaţi de a deveni colaboratori ai Uber, dar înainte să fie incluşi în programul nostru, însă, înainte de a putea vorbi despre o cifră exactă ei intră într-un proces de verificare. Abia după ce vor întruni condiţiile impuse vom putea avansa o cifră de maşini, respectiv şoferi. Ideea este că noi nu putem conta pe un număr anume de parteneri, la o oră anume, pentru că cei înscrişi în program conduc când vor, în intervalele orare pe care şi le aleg”, a mai spus Corolea. Pentru a fi șofer Uber trebuie să ai 21 de ani, să ai experiență ca șofer de cel puțin un an, trebuie ca mașina să respecte niște standarde de siguranță, trebuie să ai asigurare.

Pe lângă aceasta, serviciul Uber are și el un tip de asigurare și, orice cursă, din momentul în care te urci în mașină și până ai coborât, este asigurată. Ca șofer, trebuie să încarci în sistem o serie de documente pentru a fi activat și, de asemenea, pe lângă cazierul auto le este cerut șoferilor și cazierul judiciar. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. În cei şase ani de activitate, peste un miliard de clienţi au beneficiat de servicile Uber. Scopul declarat al companiei este de a rezolva o adevărată provocare: reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT şi Uber Child Seat. Peste 100.000 de clienţi utilizează aplicaţia Uber, în capitală.

Postaţi un comentariu