UBB, prima universitate din România la activitatea de cercetare

Universitatea „Babeș-Bolyai”/ Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Clasamentul internațional al universităţilor QS-World University Rankings (TopUniversities.com.) pentru anul 2016 a fost publicat recent. Conform acestui top, Universitatea „Babeş-Bolyai” este prima universitate din România în ceea ce priveşte activitatea de cercatre.

Criteriile de ierarhizare au fost legate de activitatea de cercetare (citări), reputaţia academică, internaţionalizare (studenţi şi profesori străini) şi aspecte didactice (raportul profesori – studenţi).

Din România, au intrat în clasamentul final, pe poziţia 701+, următoarele patru universităţi (în ordine alfabetică): Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara.

UBB ocupă prima poziţie în ţară la componenta de cercetare, clasându-se pe locul 501+ la nivel internaţional. La ceilalţi indicatori ocupă poziţia doi (reputația academică în mediul angajatorilor, profesori internaționali), respectiv poziția patru (raportul profesori-studenţi, studenţi internaţionali).

Postaţi un comentariu