Transfăgărășan, în Top 10 rute europene recomandate de britanicii de la The Telegraph în 2016

Foto: www.megabuzz.ro

Șoseaua Transfăgărășan se numără printre cele mai spectaculoase rute europene într-un top realizat de publicația britanică The Telegraph în care au intrat circuite din Austria, Irlanda, Norvegia sau Scoția.

„Uneori nu contează atât de mult destinația, cât călătoria. Dar ce s-ar întâmpla dacă acea călătorie ar deveni chiar destinație?. Echipa Telegraph Travel a ales călătoriile cele mai frumoase, începând din Islanda, până în România. Condusul nu mai trebuie să fie o corvoadă, cum este pentru aceia dintre noi care ne petrecem o bună parte din timp pe rute supraaglomerate, ci se poate transforma într-un excelent mod de a explora peisaje și de a te bucura de priveliști pe parcurs. În acest an, cum prețurile la combustibil sunt mai mici decât oricând, pare să fie o ocazie ideală să ne planificăm itinerariul. Pentru a vă ajuta cu idei, experții noștri au selectat cele mai bune zece trasee care pot fi străbătute cu mașina în Europa”, precizează editorii Telegraph Travel.

Mai departe, sunt prezentate cele zece rute europene, inclusiv șoseaua Transfăgărășan:

„Nu sunt surprins că în căutarea „celei mai bune rute cu mașina din lume”, Jeremy Clarkson (prezentatorul emisiunii Top Gear, n.r.) a declarat că a găsit-o în inima României, sub forma șoselei Transfăgărășan. Indiferent de modul în care o privești, această rută este un exemplu extraordinar de inginerie: un drum de asfalt presărat de tunele, viaducte și poduri care face ca abilitatea de a conduce mașina pe drumuri șerpuite să ajungă la noi cote. Drumul este creația fostului lider comunist Nicolae Ceaușescu, care a vrut să se asigure că în cazul unei invazii sovietice, va exista o cale rapidă de evadare prin trecătorile montane strategice (și pitorești) din Carpații sudici (nu că ar fi fost vreodată folosit acest drum în acest scop). Am condus pe această rută de la nord, la sud, într-o zi de toamnă răcoroasă și îmi amintesc că mă miram în mod repetat de cât de insolent este acest traseu”, precizează jurnalistul Adrian Bridge în prezentare pe care o face rutei din România.

În continuare, articolul prezintă localitățile de pornire, lungimea traseului și perioada ideală din an în care se recomandă călătoria. De asemenea, li se face cunoscut călătorilor că excursia lor cu mașina include în itinerar și frumoasele orașe transilvănene, Sibiu, Brașov și Sighișoara.

Top zece circuite recomandate de Telegraph Travel în acest an:

Grossglockner Hochalpenstrasse, Austria

Circuitul Verdon Gorge, Franța

Romantische Strasse, Germania

Route one: Islanda

The Military Road, Insula Wight

Ring of Kerry, Irlanda

Spoleto to Norcia and the Monti Sibillini loop, Italia

Trollstigen, Norvegia

Transfăgărașan, România

North Coast 500, Scoția

Articolul integral îl puteți citi la adresa: The 10 best driving holidays in Europe

Postaţi un comentariu