Traian Băsescu: „Protestul organizat la Roşia Montană este unul fabricat în timp ce acela organizat în Piaţa Universităţii din Bucureşti este „curat”.”

eepurl.com

Traian Băsescu, președintele României, a declarat în cadrul emisiunii „După 20 de ani”, fiind citat de Mediafax, că în opinia sa, protestul de la Roşia Montană este unul „fabricat”, în timp ce acela organizat în Piaţa Universităţii din Bucureşti este „curat”.

„Chiar dacă pe fond au dreptate: oamenii aceia vor locuri de muncă. Nu-mi place să ne facem că intrăm în galerii turistice şi să spunem că noi suntem minerii de subteran. Ce fac minerii din subteran este reabilitarea galeriilor. Protestul din Piaţa Universităţii este unul curat, iar cel de la Roşia Montană este fabricat”, a declarat președintele.

De asemenea, Traian Băsescu a spus că este un adept al relansării acestei industrii, de extragere de metale preţioase.„ Dacă m-aş pronunţa, 70% din clasa politică ar avea un punct de vedere contrar. Vreau să stau într-o poziţie neutră în această dezbatere pro şi contra Roşia Montană. Voi încerca să fiu neutru, dar asta nu înseamnă că nu voi fi corect. Voi încerca să informez corect, şi cu plusuri şi cu minusuri. Nu am spus că nu rămân un susţinător al proiectului Roşia Montană, dar când s-a creat această falie în societate am considerat că obligaţia mea e să am o atitudine neutral”, a punctat Băsescu.

Președintele țării a ținut să adauge că, în cazul proiectului de exploatare de la Roșia Montană există două abordări mincionoase, mai exact că proiectul nu creează multe locuri de muncă, respectiv utilizarea cianurilor nu este crima cea mare.

„Mai există o minciună, că ne pleacă aurul din ţară. Nu pleacă niciun gram de aur. Dacă este ceva ce ne dăunează enorm e minciuna guvernamentală. Ştiu în ce stadiu era negocierea în timpul guvernului Boc şi Ungureanu. În planul de negociere erau alte condiţii: 1. Ceea ce rezultă din procesarea minereului de la Roşia Montană, se procesează până la final în Romania şi 2. Dreptul prioritar de achiziţie al BCR. Aceste elemente trebuiau continuate în negociere”, a încheiat Traian Băsescu.

 

1 Comentariu

  1. Andrei.Suv spune:

    Si se pare ca presedintele se transforma: are un obiectiv clar: acela de a demonstra ca se poate transforma in subiectivismul uman, atunci cand se produc falii in societate.
    Dar parcursul protestelor si, mai important, al atitudinii presedintelui, sunt cele marcate de Elena Constantin si evidentiaza decursul subiectivitatii prezidentiale.

    http://www.obiectiv.info/basescu-co-imbra-i-eaza-protestele-anti-ro-ia-montana_22023.html

Postaţi un comentariu