Trafic record pe aeroportul clujean în 2016: 1, 9 milioane de pasageri

Anul 2016 a reprezentat pentru Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, momentul înregistrării unor cifre fără precedent în ceea ce priveşte traficul aerian, respectiv cca. 1, 9 milioane de pasageri, în creştere cu 25% comparativ cu anul 2015.
Aceste valori de trafic consolidează poziţia Aeroportului clujean de al doilea aeroport al ţării, după Bucureşti – Otopeni, dar şi de important centru aeroportuar regional, în condiţiile în care, în această zonă a Europei se vorbeşte în ultima perioadă de trei mari aeroporturi– Budapesta, Cluj-Napoca şi Bucureşti.
Pentru anul 2017 se estimează că Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj va avea un trafic cuprins între 2, 7 şi 3 milioane de pasageri. Astfel, în contextul în care în anul 1997 – momentul preluării de către Consiliul Judeţean Cluj a Aeroportului – traficul anual era de cca. 32.000 de pasageri, se preconizează ca anul 2017 să marcheze creşterea de circa 100 de ori a traficului aerian pe Aeroportul clujean, comparativ cu acel moment. Recordul pentru cei mai mulţi pasageri transportaţi într-o lună calendaristică a fost înregistrat anul trecut în luna august, când nu mai puţin de 213.366 pasageri au trecut pragul aeroportului din Cluj, în creştere cu 33, 5% raportat la perioada similară a anului precedent.
În ceea ce priveşte anul 2017, Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj va deschide nu mai puţin de zece noi destinaţii, care se adaugă celor 14 inaugurate anul trecut – urmând a fi astfel puse la dispoziţia călătorilor nu mai puţin de 46 de destinaţii interne şi externe.

Postaţi un comentariu