Tişe: Mandatele directorilor încetează în virtutea legii odată cu încetarea mandatului Consiliului de Administrație

Alin Tișe / Foto: Dan Bodea

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a făcut câteva precizări despre schimbările pe care le aduc hotărârile adoptate vineri de consilierii judeţeni privind instalarea noilor consilii de administraţie la trei dintre societăţile deţinute de CJ Cluj, hotărâri care au ca efect şi schimbarea conducerii executive a acestor societăţi.

„Directorii regiilor/ societăților din subordinea Consiliului Județean nu au fost revocați. Mandatele directorilor încetează în virtutea legii odată cu încetarea mandatului Consiliului de Administrație, cel care i-a mandatat cu atribuții executive. Încetează în data de 17.10.2017.  

Când mandatul directorului încetează atribuțiile de conducere executivă ale acestuia se întorc la Consiliul de Administrație, cel care le-a delegat. Numai Consiliul de Administrație nou constituit poate prelua aceste atribuții de conducere executivă exercitate până atunci de directori. Deci, preluarea atribuțiilor de conducere executivă de către CA de la directorul general este obligatorie prin lege și regulament, atunci când încetează mandatul directorului.

Prin preluarea atribuțiilor de conducere executivă de la director la CA asta nu înseamnă că membrii CA devin directori. Ei preiau temporar aceste atribuții. Legea stabilește că niciun membru CA nu poate fi director.

Noul CA este obligat în virtutea regulamentului de funcționare a regiei/societății precum și a OUG 109/2011 să numească un director iar apoi să mandateze după concurs un director”, precizează Tişe într-un comunicat de presă.

 

 

Postaţi un comentariu