Străzile Clujului rămân în şantier până în noiembrie

Foto: Dan Bodea

Lucrările pe străzile din oraş vor continua până în luna noiembrie, a anunţat astăzi primarul Emil Boc care a prezentat şi un grafic de finalizare a acestor lucrări pe cele mai importante străzi. Practic în lucru sunt 15 străzi, majoritatea foarte circulate, la care se adaugă Piaţa Gării. Aşa că şoferii nu vor scăpa nici în următoarele şase luni de aglomeraţie, stres, nervi şi trafic îngreunat.

Vestea cea bună este că, cel puţin pe Memorandumului, o adevărată vale a plângerii în ultimele luni pentru şoferi, pietoni şi afaceriştii din zonă, constructorul s-a angajat că va respecta termenul asumat, adică jumătatea lui iunie. Asta deşi iniţial se vorbise despre 10 iunie.“Pentru strada Memoradumului termenul este 15 iunie pentru finalizarea carosabilului și a trotuarelor. Acest termen este asumat de constructor, sub rezerva căderii capetelor”, a declarat Boc.

Însă veştile bune se opresc aici, deoarece acelaşi şantier se mută în continuare pe strada Moţilor, ceea ce înseamnă că centrul rămâne în mare parte blocat de lucrări. „În 15 iunie vom începe cu lucrările la apă pe strada Moţilor. Se va circula numai pe câte o bandă pe sens, iar două benzi vor fi închise. Pentru clujeni această zonă va fi o problemă peste vară, dar altfel nu se poate lucra și termina. Va fi o lucrare complicată pentru că trebuie schimbate conductele de apă pe ambele sensuri. Proiectul va fi finalizat numai în 30 noiembrie, inclusiv trotuarele şi stâlpii vor fi înlocuiți”, a mai spus primarul.

Cât priveşte lucrările pe celelalte străzi din centru cuprinse în acelaşi program „Refacerea structurii stradale în Oraşul Comoară” termenele de finalizare anunţate arată aşa. Tot în iunie, dar în 25 ar trebui închis şi şantierul de pe I.C. Brătianu unde se mai lucrează la trotuare în prezent. Pe Avram Iancu se va lucra toată vara şi modernizarea străzii se va încheia abia în 25 septembrie.

În paralel se execută lucrări şi pe alte şapte străzi din oraş în cadrul unui proiect de reparaţii şi modernizare din bugetul local. Cronologic, finalizarea acestora arată astfel. Prima care ar trebui să fie gata este strada Caragiale, cu termen anunţat 20 iunie. Ar urma strada Oaşului care ar trebui să fie gata până la finele acestei luni, strada Decebal cu termen 1 iulie şi Căii Ferate în 15 iulie. Tot în 15 iulie ar urma să fie reluată circulaţia tramvaielor peste Podul Nadăş, Apoi ar trebuie să fie terminată strada Plopilor până la 1 august şi Bulevardul Muncii unde se va lucra până în 31 august.

Şantierul de pe Horea, care în prezent pune cele mai multe probleme, aici fiind extrem de greu de circulat mai ales la orele de vârf, va mai dura până la începerea şcolii, 15 septembrie. Primarul a recunoscut că aici au fost probleme şi întârzieri din cauza celor de la Compania de Apă. „Cei de la Apă în testele pe care le-au făcut ne-au amânat cel puțin 10 zile. Conducta pe care au amplasat-o a avut scurgeri, a avut defecțiuni, și au trebuit să o remedieze timp de o săptămână”, a spus Boc.

În aceeaşi zonă au început şi lucrările de pe George Bariţiu, unde în prezent lucrează compania de gaz şi apoi va intra cu lucrări primăria. Termenul de finalizare este 15 octombrie, atât pe această stradă cât şi pentru Emil Isac. În 15 iunie încep şi lucrările din Piaţa Gării care se vor întinde tot până în octombrie. Lucrările începute săptămâna trecută pe strada Primăverii se vor încheia în 31 octombrie.

În fine, pe strada Splaiul Independenței lucrările se vor derula corelat cu cele de pe Moților şi vor fi gata abia în noiembrie.

Postaţi un comentariu