Ștrand modernizat cu 1 milion de euro la Băile Boghiș din Sălaj

Una dintre cele mai importante destinații de tratament din județul Sălaj, Băile Boghis, au din acest sezon un look nou. Fostul ştrand al staţiunii termale Boghiş Băi a fost reamenajat printr-o investiţie de circa un milion de euro, transmite Agerpres. 

Proiectul de amenajare a durat patru luni, timp în care au fost realizate patru bazine cu apă termală, tunuri de apă şi zone dedicate copiilor, sisteme de hidromasaj şi acces pe bază de brăţară cu ceas prin intermediul căreia se fac toate plăţile în incinta ştrandului. ”În zona de bazine atracţiile sunt efectele din piscină. Nu e un aquaparc, dar avem umbrare construite în piscină care feresc oamenii atât de ploaie, cât şi de soare, în perioada când acesta este foarte puternic. În zona umbrarelor este şi loc de şedere, pentru ca oamenii să poată face tratament sau să se relaxeze. Avem şi un sistem de hidromasaj destul de puternic în piscina principală, fântâni tip cascadă. O altă zonă este cea adresată în special vârstnicilor, unde apa are cea mai mare temperatură şi se poate sta astfel încât apa să ajungă până la nivelul umărului, pentru diverse tratamente. Temperatura apei termale este cuprinsă între 28 şi 38 de grade”, a declarat pentru Agerpres,  omul de afaceri Lia Stanca, cea care deţine în proprietate împreună cu Elena Udrea afacerea de la Boghiş. 

Potrivit acesteia, investiţia a depăşit estimările iniţiale, ajungând la circa un milion de euro, alături de ştrand fiind modernizate şi facilităţile de cazare şi restaurantul. ”Avem condiţii de cazare de trei-patru stele şi în tarif este inclus accesul în zona de ştrand şi parcarea. Facilităţile de cazare au fost modernizate şi acum avem 58 de camere, dintre care opt apartamente, unde pot dormi familii cu mai mulţi copii. Apartamentele au living, dormitor şi o chicinetă cu aragaz, iar camerele sunt de două persoane. A fost modernizat şi restaurantul, terasa s-a extins, s-a acoperit, s-a schimbat mobilier, s-a pus climatizare – e altceva”, a spus Lia Stanca.

Omul de afaceri din Zalău, care deţine staţiunea Boghiş de aproape zece ani, afirmă că este de preferat o astfel de investiţiei decât ”cârpeli” anuale de câte 100.000 de euro, fără un efect vizibil. Cea care a insistat pentru realizarea investiţiei a fost Elena Udrea, fost ministru al Turismului, după ce şi-a tratat o afecţiune la un genunchi cu apă de la Boghiş. ”Suntem asociate în această firmă şi deţine şi dânsa o jumătate din afacerea de aici. Nu este niciun lucru de ascuns în acest fapt. A crezut în acest proiect, s-a îndrăgostit de acest loc, a apelat la beneficiile apei şi s-a convins că există un potenţial uriaş aici. Că Dumnezeu într-adevăr ne-a lăsat o comoară ce nu este însă exploatată. Crezând cu ardoare în asta mi-a propus să ne asociem să vedem ce putem face. Şi cred că am făcut o alegere foarte bună şi cred că şi dânsa a făcut o alegere foarte bună”, a menţionat Lia Stanca.

Ea a adăugat că ştrandul nu are actualmente rival în Sălaj, sperând să atragă populaţia din zonă care mergea până în prezent la staţiunile termale din Ungaria. Ştrandul a fost deschis pentru public joi, o festivitate oficială de deschidere, cu participarea preşedintelui PMP, Elena Udrea, fiind programată la începutul lunii august. 

Băile balneare Boghiş, situate în apropierea localităţii cu acelaşi nume din judeţul Sălaj, sunt recunoscute pentru apele termale, sulfuroase, folosite în tratarea deficienţelor locomotorii, a sistemului nervos periferic, artroze, poliartroze, boli ginecologice, colite biliare şi litiaze renale

3 Comentarii

 1. andrei spune:

  Daca a fost cineva de când s-a reamenajat strandul, sa ne spuna si noua impresiile lui.

 2. ana spune:

  nu va duceti ,apa rece ,toti se poarta urat am fost tratati ca ultimi oameni cu toate ca intrarea costa 25 lei rusine,rusine,rusine!!!!!!!!!

  • maria spune:

   apa rece si servicii de cea mai proasta calitate .un milion de euro au intrat in buzunarul elenei udrea nu in statiunea boghis.am avut impresia ca m-am intors in timp cu vreo 30 de ani ,la vremurile de trista amintire

Postaţi un comentariu