Strada Potaissa se transformă în prima piaţă de flori altfel a oraşului

Strada Potaissa, sectorul cuprins între străzile Fortăreței și Universității, se tranformă în prima piață de flori altfel a orașului între 19 și 25 iunie 2017. Evenimentul, organizat de Asociația Daisler și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, este inspirat de concepul de Street Delivery și pune accent pentru prima dată pe noțiunea de piață de flori.

Producători locali de plante aromatice și ornamentale, floriști și designeri florari cu experiență sau mici florării chic vin la prima piață de flori altfel organizată pe Strada Potaissa, una dintre cele mai frumoase străzi pietonale ale orașului, cunoscută în special pentru vechiul zid de apărare al cetății medievale a Clujului. Pentru a pune în evidență strada la fața locului va fi amenajată o fântână arteziană temporară care să întregească peisajul pieței de flori, un peisaj atât de întâlnit în micile piațete din Vestul Europei.

„Așadar, o stradă de poveste se transformă într-o piață de suflet, iar întregul oraș este invitat să o descopere. Intrarea este gratuită, iar piața de flori va funcționa în intervalul orar 14-22. Va fi amenajată și o mică zonă de lounge unde întreaga săptămână oaspeții pieței de flori vor putea servi diverse băuturi răcoritoare și alcoolice dar și mâncare. Nu în ultimul rând în fiecare seară artiștii vor pune stăpânire pe Strada Potaissa pentru a completa tabloul unei piețe de suflet a orașului. Statuile vivante vor însoți oaspeții prin piața de suflet, iar serile se vor instala pe ritmuri de muzică bună. Printre artiștii confirmați se numără deja: David & Six Martini Band, Les Nuages, Marian Bălan, Musai Soundworks, DJ Paul Adrian, Quantum Drive”, spun organizatorii.


Publicitate

Postaţi un comentariu