Englishman in Cluj-Napoca. Sting concertează la Polivalentă

Sting va canta pentru prima dată în Cluj-Napoca în această toamnă. Artistul revine în România cu un nou concert din care nu vor lipsi greatest hits, ce va avea loc pe 17 octombrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Spectacolul este inclus în turneul 57th & 9th și promoveaza lansarea celui mai recent proiect muzical al artistului, albumul rock cu același nume. Pentru acest show, Sting va fi însoțit de un live band din care fac parte Dominic Miller, chitarist – unul dintre cei mai vechi colegi de scenă ai artistului, Josh Freese (tobe) și Rufus Miller (chitară), alături de Joe Sumner ca invitat special, dar și de acordeonistul Percy Cardona (The Last Bandoleros).

Turneul cu puternice influențe rock care a început în America de Nord în luna februarie a acestui an, a parcurs deja mai mult de 50 de orașe din Europa, America Centrală și de Sud și Asia, primind recenzii deosebite din partea fanilor și a criticilor deopotrivă.

„Esența show-urilor puse în scenă de Sting stă în talentul său remarcabil de compozitor, în melodiile pieselor sale extrem de fluide, în ritmurile îndrăznețe și în versurile pline de semnificații pe care le livrează cu măiestria unui adevarat magician al muzicii, care pare să obțină cel mai autentic sentiment de împlinire doar atunci când pune în scenă un spectacol conceput și realizat la cel mai înalt nivel de profesionalism. Acest spectacol merită medalia de onoare!” scrie The Telegraph, UK.

Cel de-al doisprezecelea album Sting, 57th & 9th, primul său proiect rock/pop lansat după mai bine de 10 ani, a apărut pe 11 noiembrie la A&M/Interscope Records. Colecția de 10 piese surprinde paleta vastă de stiluri compoziționale care-l caracterizează pe Sting, începând de la ritmurile domoale de chitară din „I Can Stop Thinking About You”,  la abordarea mai feroce din  „Petrol Head” sau „50.000”. Albumul, produs de Martin Kierszenbaum, a fost înregistrat în doar câteva săptămâni împreună cu vechii colaboratori ai lui Sting: Dominic Miller (chitara) și Vinnie Colaiuta (tobe), alături de bateristul Josh Freese (Nine Inch Nails, Guns n’Roses), chitaristul Lyle Workman și backing vocals asigurat de trupa din San Antonio The Last Bandoleros. 

Biletele pentru concertul din Cluj-Napoca se vor pune în vânzare pe data de 15 iunie, joi, ora 10:00, AICI, însă membrii fan clubului Sting vor avea posibilitatea să își achiziționeze biletele mai devreme, începând de marți, 13 iunie, detalii complete despre cum vor putea face acest lucru fiind disponibile AICI

Compozitor, actor, autor și activist, Sting s-a născut în Newcastle, Marea Britanie, dar în 1977 s-a mutat în Londra, unde a pus bazele trupei The Police împreună cu Steward Copeland și Andy Summers. Trupa a lansat cinci albume de studio, a câștigat șase premii Grammy și doua Brit și a fost inclusă în The Rock and Roll Hall of Fame în 2003.

Fiind unul dintre cei mai apreciați artiști ai lumii, Sting a primit în afara activității sale alături de trupa Police, alte zece premii Grammy, două trofee Brit, un Golden Globe, un Emmy, patru nominalizări la Oscar (cea mai recentă fiind pentru piesa “The Empty Chair” din JIM: The James Foley Story), o nominalizare la premiile Tony, Century Award oferit de revista Billboard precum și distincția „Personalitatea anului” oferită în cadrul MusiCares 2004. Sting este membru al Songwriters Hall of Fame, în decembrie 2004 a primit onoruri din partea centrului Kennedy, iar recent i-a fost oferit The American Music Award of Merit. De-a lungul îndelungatei sale cariere, a vândut aproape 100 de milioane de copii ale albumelor sale lansate atât în perioada solo, cât și în etapa The Police.

Postaţi un comentariu