Speakeri de renume vin la Architecture Conference&Expo din Cluj

Speakeri renumiți la nivel internațional și național vor participa în această toamnă la a treia ediție a evenimentului Architecture Conference&Expo, care va avea loc în 2 octombrie la Liberty Technology Park din Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor, următorii speaker au confirmat prezența la eveniment: Bas ten Brinke (Amsterdam), Charles Phu (Londra), Șerban Țigănaș (Dico și Țigănaș), Caroline Fernolend (Fundația Mihai Eminescu Trust), Iulia Stanciu (STARH), Miruna Pavoni (Pavoni Studio), Robert Farczadi (Project A), Niculae Grama (Biroul Individual de Arhitectură, membru Pictogram), Szabolcs István Guttmann (Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania), Alexandra Stoica (Das Engineering) și Daniel Popa (Reynaers). Invitații vor discuta despre Prezervarea Patrimoniului Arhitectural, Restaurări și Reconversii Inovatoare. Pe lângă prezentări și dezbateri, evenimentul va include un tur al locației Liberty Technology Park, dar și o zonă expozițională deschisă participanților care doresc să intre în contact direct cu furnizorii de servicii. Înscrierile au loc pe site-ul evenimentului www.architectureconf.ro, iar arhitecții beneficiază de intrare gratuită.

Olandezul Bas ten Brinke deține firma de arhitectură 70F, înființată la vârsta de 23 de ani. Firma lui a reușit să creeze proiecte arhitecturale de renume axate în special pe design-ul caselor, a clădirilor de birou și a școlilor. Arhitectul Bas ten Brinke a participat la numeroase competiții arhitecturale și a câștigat premii de renume precum World Architecture Festival din 2008. Arhitectul dorește să arate publicului din România că “baza unei arhitecturi excepționale o reprezintă dorința clientului, iar principala întrebare în arhitectură este „de ce?”.

Taiwanezul Charles Phu este arhitect, designer de operă și un iubitor de pictură. Cu peste 20 de ani experiență în domeniul arhitectural, Phu a coordonat proiecte în SUA, Europa, Asia incluzând țări precum China, Taiwan, India, Rusia și Orientul Mijlociu. Firma de arhitectură pe care o coordonează, Office for Architectural Culture, deține în portofoliu muzee, galerii, clădiri de birouri, clădiri culturale și rezidențiale, librării sau clădiri înalte precum: CCK Presidential Memory Library, Muzeul din Taipei sau Okhta Centre din Rusia.

Alături de echipa Mihai Eminescu Trust, Caroline Fernolend a implementat peste 1200 de proiecte pentru conservarea patrimoniului și dezvoltarea comunităților rurale din Transilvania și Maramureș. După 15 ani de activitate, munca depusă i-a fost recunoscută în acest an și prin Crucea de Merit în Rang de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, acordată pentru merite deosebite în domeniile politic, economic, cultural, academic sau de voluntariat. “Pentru mine, în ziua de astăzi, sunt foarte importante păstrarea autenticității patrimoniului arhitectural și aproprierea lui de către comunitățile din care face parte.” a declarat Caroline, director executiv Mihai Eminescu Trust, conform comunicatului de presă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu