Senatul UBB a decis: Ioan-Aurel Pop își va exercita, în paralel, funcția de rector și de președinte al Academiei Române

Foto: Cristina Beligăr

Senatul UBB a aprobat marți, 24 aprilie 2018, cu 76 de voturi pentru, exercitarea în paralel, de către acad. prof. Ioan-Aurel Pop, a funcțiilor de rector al UBB și președinte al Academiei Române.

Conform comunicatului transmis presei, senatorii au decis astfel alinierea Cartei Universității Babeș-Bolyai la legislația națională privind regimul incompatibilităților, votul exprimat marţi, 24 aprilie 2018, stabilind faptul că nu exista incompatibilitate între funcţia de rector şi funcţiile de reprezentare academică, ştiinţifică şi culturală obţinute prin vot direct, nu prin numire din partea legislativului sau a executivului.

La vot au fost prezenți 81 dintre cei 102 senatori ai Universității.

„Juridic voi putea să acopăr ambele funcții, dar una va prevala și aceasta este cea de președinte al Academiei. În acest caz se vor găsi formule de delegare a puterii, de prorectori care să aibă semnătură sau interimat”, a declarat sâmbătă, la Cluj, Ioan-Aurel Pop.

Acad. prof. Ioan-Aurel Pop ocupă funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai din luna martie 2012, iar în luna aprilie a anului 2018 a fost ales și în funcția de președinte al Academiei Române.

Citiți și:

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române: „Am vrut să îmi depun demisia din funcția de rector, dar Senatul UBB m-a sfătuit să nu o fac”

Postaţi un comentariu