Șase milioane de euro de la Consiliul Județean Cluj pentru Capitala Culturală Europeană 2021

eepurl.com

Legislativul județean a aprobat astăzi acordarea unui sprijin financiar multianual pentru proiectul Cluj Capitală Culturală Europeană 2021 în valoare de 6 milioane de euro. Banii vor fi alocați multianual în perioada 2017-2022.

Directorul acestui proiect, Florin Moroșanu a precizat că municipiul Cluj-Napoca se află în competiție cu mai multe orașe dar că „de la declarațiile unor primari ca vor să fie capitală culturală până la depunerea efectivă a dosarului complex care include și o bugetare multianuală este cale lungă”. Moroșanu a mulțumit consilierilor pentru sprijinul acordat acestui proiect. „Astăzi ați pus o sămânță care anul viitor, după ce juriul va vota, sper să iasă din pământ și sa dea roade si sa ne putem bucura cu toții. Vă mulțumim. Ca medie bugetul operațional al unei capitale culturale este de 40 de milioane de euro, bugetul nostru este de 35 de milioane, deci suntem în această medie”, a spus Florin Moroșanu.

„E un lucru foarte bun ca am ajuns în această fază, cu siguranță va trebui ca în situația fericită în care vom câștiga competiția sa ne aplecăm cu mai multă atenție asupra instituțiilor de cultură care sigur vor avea nevoie de sprijinul nostru” a spus consilierul județean Remus Lapusan.

Proiectul Cluj Capitala Culturală Europeană 2021 are alocat un buget de circa 15 milioane de euro și de la Primăria Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu