Salamul de Sibiu devine al doilea produs românesc protejat de Uniunea Europeană

Foto: www.paginadeagricultura.ro

Salamul de Sibiu a devenit cel de-al doilea produs românesc, după Magiunul de prune Topoloveni (înregistrat în 2011), inclus în registrul celor ce poartă denumirea de Indicație Geografică Protejată (IGP). Comisia Europeană a aprobat, astăzi, 19 februarie, cererea de înregistrare depusă de autoritățile române în acest sens.

Acest tip de salam este un preparat din carne crudă, uscat, asemănător cârnatului, acoperit cu un strat subțire de mucegai. El este produs în București și în județele Bacău, Brașov, Covasna, Călărași, Ilfov, Prahova și, după cum sugerează și numele, Sibiu. Primele referiri la producția și comercializarea lui datează din secolul al XIX-lea, el fiind denumit inițial  „Salam de iarnă”.

Untitled

Salamul de Sibiu se alătură celor peste 1.300 de produse deja protejate în Uniunea Europeană. Lista acestora poate fi consultată în baza de date DOOR.

Citiți și:  Bratwurst, parmezan, şampanie: produse tradiţionale protejate în Europa


Publicitate

Postaţi un comentariu