România, egal cu Muntenegru după „metoda românească”

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

„Metoda românească” anunțată de noul antrenor al României Christoph Daum înaintea meciului a fost aplicată românește de „tricolori”, care au remizat 1-1 cu Muntenegru , chiar dacă au condus și, mai ales, au avut un penalty la ultima fază a meciului, ratat cu seninătate de transferul de 10 milioane al lui Anderlecht, Nicușor Stanciu.

Marea schimbare de după venirea lui Cristoph Daum nu a venit la primul meci pe care România l-a jucat în campania de calificare la Mondialul din Rusia. S-a terminat 1-1, într-un meci în care „tricolorii” nu au reușit să câștige, desi au avut un penalty la chiar ultima fază a meciului, ratat de Nicușor Stanciu.

Meciul a început cu muntenegrenii în atac. Beqiraj a dat primele emoții în minutul cinci, când a ratat singur cu Pantilimon, care a ieșit inspirat la o pasă venit prin spatele fundașilor români. „Tricolorii”  au răspuns imediat, în minutul 7, prin Săpunaru, care a reluat dintr-un demi-vole în plasa lateral, după o pasă a lui Bicfalvi. Cea mai mare ocazie a primei reprize a fost semnată de Andone, atacantul ratând singur cu portarul după o pasă excelentă primită din linia mediană. Prima repriză s-a terminat egal, 0-0, după 45 de minute în care construcția românilor a presupus mingi lungi pe Andone, care însă nu a putut câștiga prea multe dintre dueluri, în timp ce Stanciu s-a agitat mult, a dat multe pase, însă prea puține dintre acestea și-au găsit destinația.

Începutul reprizei a doua nu a adus mari schimbări în joc. Stanciu a tras primul său șut spre poartă, dar mingea a trecut peste, anunțând parcă rezultatul ultimei faze a meciului. Minutul 62 a adus însă o nouă ocazie, venită din fază fixă la o lovitură liberă executată de același Stanciu. Au urmat minute bune cu multe cornere, însă centrările date de fostul jucător al Stelei nu au găsit pe nimeni în careul advers.

De nicăieri parcă, în minutul 85, proaspăt intratul Adi Popa reia în poartă o minge deviată de apărarea adversă după un șut al lui Nicușor Stanciu și deschide scorul pe Cluj Arena. Minunea a durat două minute, până când, la o fază de atac a muntenegrenilor, Săpunaru a decis să faulteze la 30 de metri de poartă și să acorde o lovitură liberă, din care vedeta oaspeților, Stevan Jovetic a marcat cu capul.

Când totul părea pierdut, Keșeru a fost faultat în careu, în minutul 95, ultimul de prelungiri. Nicușor Stanciu a mers cu mingea spre punctul de la 11 metri, însă șutul său pe centru a trecut la un metru peste transversală.

S-a terminat 1-1, România a scos primul punct din grupă și astfel s-a consemnat prima reprezentație a „metodei românești” propusă de neamțul Daum.

Postaţi un comentariu