TIFF 2014 „Cel mai bun meci al lui Muhammad Ali”

Foto: www.theguardian.com

„Cel mai bun meci al lui Muhammad Ali/Ali‘s Greatest Fight” este un film despre politică şi haosul din jurul Războiului din Vietnam şi răzbunarea pe cel mai important sportiv al Americii din secolul 20 pentru refuzul său de a participa la conflagraţie. Filmul arela bază cartea scrisă de Howard L. Bingham și Max Wallace.

Chemat la înrolare în anul 1967, campionul mondial de box la categorie grea, recent convertit la Islam, a refuzat să participe la Războiul din Vietnam. Renunțând la numele de Cassiuns Clay, Ali a explicat că învățăturile Coranului nu îi permit să ia parte la război decât dacă este astfel îndrumat de Allah. Ca urmare a refuzului său, a fost acuzat, dat afară din lumea sportului, amendat cu 10.000 de dolari și arestat. Procesul său a ajuns până la Curtea Supremă, acolo unde încep adevăratele lupte ale boxerului.

Filmul face parte din secțiunea Ziua HBO și va fi difuzat, duminiă, 1 iunie, începând cu ora 22.30 în sala Universității Sapientia, una dintre noile locații destinate proiecțiilor din festival. Producția, încadrată în categoria documetar-dramă are o durată de 97 de minute și este regizată de Stephen Frears, cu Christopher Plummer, Frank Langella și Danny Glover.

Postaţi un comentariu