Profesorul Ioan Ardelean, reținut pentru 24 de ore

Prof. dr.ing. Ioan Ardelean- Sursa foto: http://mdm.utcluj.ro/colectiv/ioan-ardelean/
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Profesorul universitar Ioan Ardelean, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, prins ieri, 2 septembrie, în flagrant luând mită de la studenți, a fost reținut pentru 24 de ore în urma unei decizii a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au anunțat reprezentanții Direcției Generale Anticorupție (DGA) într-un comunicat de presă. 

„În urma activităților desfășurate și a audierilor efectuate de procurorul de caz, s-a dispus reținerea lui A.I., cu ordonanță pentru 24 de ore, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. În cauză sunt efectuate cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, se arată în comunicatul de presă. 

În dosar ar fi implicate și alte 11 persoane, acestea având calitatea de suspecți. 

Potrivit Agrepres, mandatul de reținere expiră în cursul serii de duminică, dar profesorul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Biroul profesorului Ioan Ardelean, de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj, a fost percheziționat sâmbătă, în urma organizării unei acțiuni de flagrant în timpul căreia acesta a primit 450 euro, cu titlu de mită, de la mai mulți studenți. Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, o altă percheziție a fost efectuată și la domiciliul cadrului didactic.

Profesorul ar fi primit câte 50 de euro de la mai mulți studenți pentru a-i trece examenele din sesiunea de restanțe.

Citiți și: Percheziţii în cadrul UTCN. Profesorul Ioan Ardelean, bănuit de luare de mită

Ioan Ardelean este profesor universitar la Facultatea de Mecanică a UTCN. Acesta a realizat, în 2015, un venit de 135.000 de lei din activitatea la UTCN.

Postaţi un comentariu