Primul muzeu virtual dedicat holoscaustului a fost lansat la UBB

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Institutul de Iudaistică și Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly”, din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai”a lansat vineri, 27 ianuarie, cu ocazia Zilei Internaționale a Holocaustului Muzeul Virtual al Holocaustului din Transilvania de Nord-Vest.

Acesta este primul muzeu virtual din lume, care are ca tematică istoria Holocaustului. A fost realizat de o echipă coordonată de Lect. Dr. Augusta Costiuc Radosav, profesor în cadrul Departamentului de Istorie Medievală, Premodernă şi Istoria Artei de la Facultatea de Istorie și Filosofie a UBB.

„De mulţi ani de zile se face cercetare în acest domeniu, concretizată prin lucrări de doctorat, cercetări de istorie orală cu martori supravieţuitori ai Holocaustului, studii, volume publicate, arhive de mărturii înregistrate. Şi acum ne-am gândit să continuăm printr-o platformă online referitoare la Holocaustul evreilor transilvăneni. Putem spune că este chiar o muncă de pionierat, adică este un muzeu al Holocaustului în adevăratul sens al cuvântului, deoarece acoperă toată perioada”, a declarat Augusta Radosav, citată de Mediafax. 

Muzeul virtual poate fi vizualizat aici.

Site-ul muzeului este structurat pe cinci categorii: ,  ,  ,  ,  . Muzeul prezintă documente, fotografii şi hărţi referitoare la istoria evreilor transilvăneni.

Postaţi un comentariu