Primăria vrea să demoleze 471 de garaje şi să ridice în loc 5 parkinguri

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Consilierii locali au aprobat astăzi în şedinţă documentaţiile tehnice de înscriere în cartea funciară a mai multor terenuri pe care primăria doreşte să ridice parkinguri de cartier.

Primarul Emil Boc a precizat că situaţia juridică a acestor terenuri a fost în sfârşit clarificată. „Sunt cinci locaţii de parkinguri propuse: pe Mogoşoaia 2.700 de metri pătraţi, Primăverii în Mănăştur de 5.800 de metri pătraţi, Azuga în Gheorgheni de 2.500 de metri pătraţi, Trotuşului în Mărăşti de 2.900 de metri pătraţi, Băiţa în Gheorgheni de 2.700 de metri pătraţi. Fiecare parking va avea o capacitate între 300 şi 400 de locuri, vom şti exact în momentul în care se va realiza studiul de specialitate. Pe fiecare dintre locaţiile amintite există garaje, în total 471 de garaje care vor fi desfiinţate şi vor fi create între 1.500 şi 2.000 de locuri de parcare. Am inclus acest proiect pe orinea de zi pentru a putea demara procedurile care vizează întocmirea studiilor de specialitate în vederea proiectării şi a organizării licitaţiilor pentru execuţie”, a declarat Boc.

Despre parkingurile în lucru sau ale căror lucrări sunt aproape de a fi demarate primarul a adăugat: „În prezent este în licitaţie parkingul din zona Haşdeu, pentru care avem până la finalul lunii depunerea de oferte. O să am o discuţie finală luni privind realizarea parkingului de pe Negoiu unde sunt întâzieri din cauza situaţiei financiare a constructorului. Vom lua o decizie între rezilierea contractului sau continuarea lucrărilor, dacă mai există o şansă. Se află în pregătire două parkinguri cel privat de pe strada Avram Iancu şi cel de lângă Biblioteca Centrală Universitară de 200 de locuri realizat din fonduri publice de către bibliotecă. De asemenea, facem un studiu de prefezabilitate împreună cu Biserica greco-catolică din Cipariu să ştim dacă un eventual parking subteran afectează în vreun fel structura de rezistenţă a catedralei” a spus Boc.

5 Comentarii

 1. R spune:

  vor fi ridicate in acelasi ritm infect ca si cel din zona negoiu-mehedinti-„la terenuri”?(de 3 ani in constructie, departe de a fi gata)

 2. Costel spune:

  pe Ciocarliei 40 in spate la vulcanizare! Daramati garajele si Gardu ala infect dintre blocuri. Zici ca suntem la Auschvitz!

 3. M spune:

  Ar trebui demolate absolut toate garajele din Cluj-Napoca. Arhitectural arata oribil,sunt locuinte pentru soareci si sobolani, depozite de materiale netinute in apartamente iar suprafata a 2 garaje ocupa spatiul de parcare pentru 3 masini. Nu au avut autorizatie provizorie de construire aceste garaje ?

 4. Adi spune:

  Pe langa soareci si sobolani in mai multe garaje sunt service auto..schimbi niste roti,vopsesti o masina de miroase vopseaua 1 saptamana,mai pui niste folii pe geamuri ieftin de stau la coada masinile si ocupa si parcarea altora.
  Eu as demola toate garajele!!!

Postaţi un comentariu