Primăria a preluat marca ”U” Cluj; echipa poate fi înscrisă în Liga a IV-a fără datorii

Foto: Dan Bodea

Consiliul Local al Primăriei Cluj-Napoca a votat joi, în cadrul unei ședințe de îndată, trecerea mărcii și a palmaresului echipei Universitatea Cluj către noua structură susținută de Primărie și șase universități din orașe, după ce anterior fusese încheiat pe cale amiabilă contractual de folosire a mărcii de către societatea controlată de omul de afaceri Florian Walter, astfel că acum clubul poate fi înscris, fără datorii, în liga a IV-a.

Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca a trecut, cu 19 voturi din 20 posibile proiectul prin care marca și palmaresul echipei Universitatea Cluj trec către structura înființată de autorități, în parteneriat cu șase universități clujene. Astfel, noua echipă va fi înscrisă în liga a IV-a și va putea începe comeptiția fără datoriile fostei societăți.

„Este un moment de istorie. Este momentul de continuitate al Universității Cluj.  Așa cum am anunțat, în condițiile în care formula existentă nu va putea asigura continuarea în liga a 3-a, din ianuarie am încercat să găsim o soluție. Am început cu rezervarea numelui și am început cu colegii să gândim spiritul universității. Pornind de la ideea de universitate, astfel că am vorbit cu rectorii universităților clujene, a fost semnat un acord de constitutire al asociației, acordul de prelungire a mărcii, depunerea în instanță, negocierea cu administratorul cu privire la încheierea pe cale amiabilă a constractului de marcă, astfel încât astăzi să putem acorda noii structuri șansa de a avea brandul Universității, de a se înscrie în campionat și de a continua tradiția”, a spus primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Administratorul judiciar al FC Universitatea Cluj SA confirmase anterior, printr-o adresă trimisă Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, faptul că societatea omului de afaceri Florian Walter, care deținuse anterior clubul, și-a încheiat activitatea în mod oficial, astfel că acționarii noi societăți pot prelua numele, culorile și palmaresul lui ”U” Cluj.

La data de 6 iulie 2016, Consiliul Local Cluj-Napoca a votat în unanimitate înfiinţarea Asociaţiei Club Sportiv de Fotbal Alb-Negru al studenţilor clujeni. Membrii fondatori sunt municipiul Cluj-Napoca şi cele şase universităţi de stat din oraş, adică Uiversitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea de Artă și Design şi Academia de Muzică Gheorghe Dima.

„Acest proiect, trebuie să fie al comunității clujene, nu al unei persoane. Poate fi o mândrie a Clujului și a Transivlaniaei, pentru că așa a început. Nu am forțat să avem în paralel două echipe U Cluj. De acum e treaba profesioniștilor să se ocupe de echipă, noi urmând să acordăm sprijin în limitele legii. U Cluj are un proiect frumos care merită atenția și respectul nostru”, a mai spus edilul.

Proiectul a trecut de Consiliul Local cu 19 voturi „pentru” dintr-un total de 20 de consilieri prezenți, unul dintre aceștia abținându-se de la vot.

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu