Premiile europene pentru inovare „Luminary Awards” 2017, decernate la Cluj. Doi clujeni printre premiaţi

Primarul Emil Boc şi Directorul Executiv al ARIES Transilvania, Bianca Muntean au fost premiaţi în cadrul ceremoniei prestigioaselor Premii Europene pentru Inovare “Luminary Awards”, eveniment din cadrul seriei ocazionate de Conferința Open Innovation 2.0, care s-a derulat în această săptămână la Cluj-Napoca.

Evenimentul se organizează anual în alt oraș din Europa și recompensează spiritul antreprenorial, potențialul de inovare și angajamentul în crearea de ecosisteme inovatoare al unor persoane sau entități din diferite țări. Premiile au fost fondate în colaborare cu Grupul pentru Strategie și Politici pentru Inovare Deschisă (OISPG) și Primăria Dublin și sunt înmânate anual de Peter Finnegan, reprezentant la Consiliul local din Dublin, Irlanda, de către Martin Curley, președinte OISPG,  președintele Comitetului Regiunilor, Markku Markkula, care totodată este și vicepreședinte al OISPG și Bror Salmelin, fondator al OISPG. Inițiativa recunoaște modelele marcante în inovare, care inspiră generațiile viitoare de inovatori. Premiile Europene pentru Inovare  “Luminary Award” și Academia sunt menite să stimuleze noua generație de leaderi inovatori și să inspire acțiune către crearea unui ecosistem creativ și inovator. Designul însuși al trofeului “Luminary Award” simbolizează un far cu patru tăieturi care reprezintă spirala cvadruplă pentru inovare, numită “the quadruple helix of innovation”: sectorul public, sectorul privat, universitar și societatea civilă. 

Câștigătorii Premiilor Europene pentru Inovare  “Luminary Awards” 2017 sunt următorii: Piero Formica ( fondatorul Academiei Internaționale de Antreprenoriat) – premiul pentru Recrearea unei Renașteri a Inovației, Emil Boc, Primarul Cluj-Napoca- premiul pentru Crearea unui puternic peisaj inovator, Dermot Mulligan (Asistent Secretar General / Director al Diviziei de Inovare și Investiții pentru Departamentul de Locuri de Muncă, Întreprinderi și Inovație) – premiul Crearea unei strategii naționale pentru inovare deschisă, Bianca Muntean (Directorul Executiv al ARIES Transilvania) – premiul ”Tânărul Curator și Creator de Punți /Conector”, Compania Arduino – premiul „Ecosistem hardware deschis și scalabil ”.

”Am acceptat acest premiu în numele orașului nostru, deoarece este o recunoaștere adresată întregii comunități clujene: universități, mediu de business, ONG-uri, cetățeni, instituții publice. Am reușit să creăm împreună un ecosistem deschis ideilor inovatoare, un mediu creativ care să permită dezvoltarea competitivă a Clujului în era digitală.
Dincolo de recunoașterea dimensiunii de IT și inovare a Clujului, acest premiu demonstrează că orașul nostru are nu numai prezent, ci și viitor. Mulțumesc Comisiei Europene, DG Connect și OISPG pentru recunoașterea europeană a dimensiunii inovatoare a orașului și a susținerii de către primărie a acestei zone strategice de dezvoltare”, a declarat la momentul primirii premiului, primarul Emil Boc. 

„Trăim într-o lume în care oamenii încă vorbesc despre ziduri, garduri înalte și bariere. Vorbesc despre lucrurile care ne deosebesc și ne despart, ne împiedică să le descoperim și să fim creativi. Acestea sunt zidurile pe care trebuie să le trecem, să le dărâmăm, pentru a-i putea descoperi pe cei de lângă noi. În toți acești ani ARIES Transilvania a încercat să aducă oamenii alături, pentru că noi considerăm că inovația se dezvoltă atunci când mai multe minți lucrează împreună. Trăim într-un oraș care dorește să se dezvolte și ține de noi să creăm un ecosistem care să susțină această dezvoltare pentru acum și pentru generațiile următoare”, a declarat Bianca Muntean, director executiv al ARIES Transilvania, clusterul regional de IT, cu ocazia ceremoniei de premiere.

 

Postaţi un comentariu