Piaţa Unirii din nou în şantier: se lucrează pe latura nordică

Foto: FB Dan Tarcea

Lucrările de modernizare în Piaţa Unirii continuă cu ultima latură rămasă nemodernizată, latura nordică. În etapa a IV-a trotuarul de pe latura nordică va fi reorganizat pentru alinierea benzilor de trafic cu cele care vin de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, mai exact cele care vin din cartierul Mărăşti şi merg spre cartierul Mănăştur, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.

Se va realiza un nou trotuar pe partea cu parcarea şi se vor înlocui stâlpii de iluminat public. După finalizarea lucrărilor din Piața Unirii, urmează să fie amenajată o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun, din Mărăști (Biserica Sf. Petru) până la primărie. Se vor planta tei, la fel ca si pe celelalte laturi ale pietei. 

„Odată cu încheierea anului şcolar, pe perioada vacanţei, se vor face lucrări pe latura nordică din Piaţa Unirii. Este ultima latură care trebuie făcută din Piaţa Unirii. Trebuie o recalibrare a trotuarului, adică trebuie asigurată o continuitate a benzilor care vin de pe Bulevardul 21 Decembrie şi merg pe Memorandumului. Şi bineînţeles, va fi pavat la fel, în acelaşi ton cu cealaltă parte a Pieţei Unirii. Se va lua din trotuar pe o distanţă de aproximativ 100 de metri între 30 cm , 80 cm până la 1 metru şi jumătate. Deci nu pe toată latura nordică se va lua din trotuar, ci doar pe o parte din el. Nu va fi o bandă suplimentară pentru maşini, ci se va face o încadrare mult mai bună pentru mijloacele de transport în comun. Aceasta va face parte din etapa în care vom face o bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun din Mărăşti până în centru”, spunea recent Dan Tarcea pentru Transilvania Reporter. 

Termenul de finalizare a lucrarilor este de 3 luni. Valoarea estimată a lucrărilor pe această latură este de 1.030.063,0 lei fără TVA.

Postaţi un comentariu